comenzi la domiciliu cliseru.ro

Recepție oferită de Consiliul Județean Ialomița, de Ziua Națională. VIDEO & FOTO

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/12/2016 | Locale Ialomita

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a continuat tradiția de a organiza, pe 30 noiembrie, o recepție oficială, la care participă de la prefect, primari, parlamentari, politicieni, foști președinți ai Consiliului Județean, șefi ai unor instituții, consilieri județeni sau locali, până la oameni de afaceri și artiști.

Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Consiliului Județean, participanții având parte, pe parcursul a circa două ore, de momente artistice speciale, invitată de onoare fiind binecunoscuta interpretă de muzică populară Veta Biriș.

După intonarea imnului național al României și a rugăciunii „Tatăl Nostru”, de către Corala „Sf. Mare Mucenic Mina”, condusă de dirijor preot – profesor Cătălin Stanciu, președintele Consiliului Județean a susținut o alocuțiune, în cadrul căreia a mulțumit foștilor președinți de Consiliu Județean, prezenți în sală, Silvian Ciupercă, Gheorghe Savu, Iulian Zaharia, salutând totodată colegii din Consiliul Județean și pe toți cei prezenți la eveniment. Totodată, a ținut să anunțe că unul dintre partidele invitate la eveniment a refuzat să participe, această decizie, în opinia sa, politică, nu ar fi trebuit să aibă legătură cu Ziua Națională a României.

 

VIDEO partea I

VIDEO partea a II-a

VIDEO partea a III-a

receptie-05„Sunt onorat să pot continua o tradiție a Consiliului Județean Ialomița, aceea de a organiza această seară minunată. Profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care au participat de-a lungul timpului la acest eveniment. (…) Suntem într-un moment important: Ziua Națională a României. Mâine se împlinesc 98 de ani de la 1 decembrie 1918 și cred că în sufletul nostru, în sufletul tuturor românilor, dar și al ialomițenilor, avem acest sentiment de unitate. Sunt și momente  nedorite, chiar dacă au trecut 98 de ani de atunci, avem în această seară neplăcuta surpriză ca unul dintre partidele care a fost invitat să participe la acest eveniment, să nu vină. Cred că în spiritul poporului român, cred că în spiritul nostru, nu ar trebui să aibă legătură niciodată aspectul politic cu Ziua Națională a României. (…) Doresc tuturor românilor, de Ziua Națională, multă sănătate, bucurii, să avem puterea de a fi uniți și să ne implicăm mai mult în activitățile noastre, să demonstrăm că și Ialomița face parte din România și că și noi, ialomițenii, putem să fim buni români, putem să fim buni administratori și putem să performăm. Vă doresc tuturor La mulți ani, multă sănătate, bucurii. La mulți ani, românilor, la mulți ani ialomițenilor, la mulți și fericiți ani României”, afirma Victor Moraru.

Așadar, au evoluat pe scenă Corala „Sf. Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia, Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului”, condus de dirijorul Cristian Obrejan și coregraf Nicușor Iancu, interpreta de muzică populară Nicoleta Rădinciuc Vlad, soprana Anca Duca – profesor la Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia, Elena Radu – profesor la Liceul de Arte Ionel Perlea, care a interpretat la vioară Balada lui Ciprian Porumbescu, iar invitată de onoare a fost o binecunoscută interpretă a cântecului popular românesc și a cântecului patriotic cu influențe folclorice, doamna Veta Biriș.

În final, membrii Coralei au schimbat straiele preoțești cu costume populare tradiționale și au interpretat mai multe cântece, acompaniați de orchestra Doina Bărăganului, și, de asemenea, împreună cu interpreta de muzică populară Veta Biriș au prezentat publicului un moment folcloric de excepție.