comenzi la domiciliu cliseru.ro

Razie la Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/05/2016 | Lege si Ordine

Ieri, 19 mai, poliţiştii ialomiţeni au organizat şi executat o razie în municipiul Urziceni şi pe raza comunelor arondate, ce a avut drept scop prevenirea criminalităţii stradale, a faptelor comise cu violenţă, prevenirea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere, precum şi  a celor de natură judiciară.

Astfel, în intervalul orar 18:00 – 22:00, au fost angrenaţi 53 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi criminalistic ale Poliţiei Municipiului Urziceni.

Efectivele dispuse în filtrele rutiere instituite pe raza municipiului au controlat 276 de autovehicule şi au legitimat 331 de persoane.

Totodată, poliţiştii au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de  peste 31.000 de lei şi au constatat două infracţiuni, ambele la regimul circulaţiei rutiere. Faţă de 5 conducători auto s-a luat şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere, iar în alt caz a fost retras un certificat de înmatriculare al vehiculului.

Exemplificări: 

  • Poliţiştii de investigaţii criminale au reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore un tânăr de 25 de ani, din comuna Bărbuleşti care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar penal. Acesta este bănuit că în cursul anului 2016 ar fi comis mai multe infracţiuni de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate.

Cel în cauză a fost încercerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului.

  • A fost depistat un bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Gârbovi, conducând un autoturism aflându-se în stare de ebrietate. La testarea cu aparatul Drager a conducătorului auto, etilotestul a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool purîn aerul expirat, iar la solicitarea poliţiştilor a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
  • Un tânăr de 19 ani, din comuna Moviliţa a fost depistat în timp ce conducea un autoturism ale cărui numere de înmatriculare aveau valabilitatea expirată şi fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Poliţia va continua aceste acţiuni şi în perioada următoare în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi asigurării climatului de siguranţă civică.