livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Razie la Slobozia

Prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice reprezintă îndatoriri ale poliției.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate şi descurajarea comportamentelor de tip infracţional, ieri, 02 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au organizat și desfăşurat o acţiune de amploare pe raza municipiului, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei cetăţeanului, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost legitimate 265 de persoane. De asemenea, în urma filtrelor rutiere instituite, poliţiştii au controlat 207 autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 2 pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate depășește suma de 22.500 de lei.

În urma încălcării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, faţă de un conducător auto a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.

Exemplificăm:

Un bărbat de 39 de ani, din județul Brăila, a fost depistat de către polițiști în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare 1.760 kg deșeuri metalice, pentru care nu deţinea documente justificative, întocmite conform legislației în vigoare.

Față de persoana depistată a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, întreaga cantitate de deșeuri metalice fiind ridicată în vederea confiscării.

* * *

Un alt conducător auto, un bărbat de 62 ani, din municipiul Slobozia, a fost depistat în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare 925 kg de legume, aparținând unei societăți comerciale de profil, pentru care nu deţinea documente întocmite conform legislației în vigoare.

Față de societatea comercială în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Totodată, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au confiscat 2540 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea produselor depistate.

 Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA