comenzi la domiciliu cliseru.ro

Rata de promovare la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a fost de 9,23%

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/09/2012 | Locale Ialomita

Update: Procentul de promovare a fost revizuit luni de către inspectorat, acesta ajungând la 10,21%. Din păcate, datele furnizate mass-media de către inspectorat au diferit de la o zi la alta. Cert este un lucru: învățământul ialomițean a rămas tot pe ultimul loc din țară.

Duminică, 2 septembrie, elevii care nu au promovat examenul de bac în sesiunea din vară și care s-au prezentat la cea de-a doua sesiune, au putut afla dacă au obținut sau nu media de trecere.  Rezultatul a fost unul dezastruos, de așteptat, însă, după o vară caniculară unde piscina, marea, muntele sau pur și simplu lenea au contat mai mult pentru elevi.

Așadar, promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului în județul Ialomița, înainte de depunerea contestaţiilor, era de doar  9,23%, potrivit inspectorului general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, Otilia Dumitru, rezultat considerat dezastruos având în vedere că acum Ialomița se află pe ultimul loc din țară.

Potrivit rezultatelor afișate pe site-ul ministerului Educației, la examen s-au înscris 1.345 de elevi, însă peste 200 nu s-au prezentat. De asemenea, doi candidați au fost eliminați din examen, la Grupul Școlar de Industrie Alimentară din Fetești și la Grupul Școlar Agricol Urziceni. Majoritatea elevilor au dat examenul la matematică, materie care și de data aceasta le-a dat bătăi de cap. În total, dintre cei 1.138 de elevi prezenți la toate materiile, 1.025 nu au promovat.

Cea mai mare medie obținută de un elev la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a fost la Colegiul Mihai Viteazu din Slobozia, respectiv 8,76, fiind urmată de un candidat de la Grigore Moisil din Urziceni – 7,96. La Grupurile Școlare situația este alarmantă – la Grupul Școlar Agricol Armășești nu a promovat nimeni, aceeași situație existând și la Grupul Școlar Agricol Fierbinți. La Grupul Școlar Agricol Urziceni media cea mai mare a fost 7.23, iar la Țăndărei, la Grupul Școlar Agricol, cea mai mare medie a fost 6.56.