comenzi la domiciliu cliseru.ro

Radu Paros: În Slobozia au votat țiganii, pensionarii și toate categoriile de asistați social

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/06/2012 | Locale Ialomita
Supărat oarecum că rezultatele obținute la alegerile locale nu au adus Partidului Ecologist Român decât doi consilieri locali, Radu Paros, candidatul acestei formațiuni politice la primăria Slobozia, a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a încercat să deslușească misterul voturilor la nivel de județ, oferite disproporționat de cetățeni.

Potrivit acestuia, rezultatul voturilor la președinția Consiliului Județean și la consilieri județeni acordate PER ridică numeroase semne de întrebare din cauza diferenței extraordinar de mari dintre cele înregistrate la președinte și cele de la consilieri județeni, acuzând că „undeva ar fi fost sustrase voturile”.

radu paros„Dacă la președintele Consiliului Județean am luat 6.400 de voturi, pentru consilieri am luat 3.000 de voturi. Practic, după o socoteală, am avut voturi la Consiliul Județean numai acolo unde am avut liste de candidați și oameni în secțiile de votare. În rest, nimic. Sună penibil sau incredibil că măcar un om nu a votat Partidul Ecologist într-o comună unde noi nu am avut organizații, deși scorurile spun altceva”, spunea Paros.

Totodată, acesta a condamnat acțiunile președintelui PDL Ialomița, Cazacu Marinică, de a îndemna alegătorii să nu voteze candidații celorlalte partide, atât timp cât el nu mai putea candida la președinția C.J. Potrivit afirmațiilor lui Radu Paros, Cazacu nu a vrut cu adevărat să candideze la președinția C.J. „pentru că știa că nu are nicio șansă”, întârziind intenționat să-și dea demisia din funcția de prefect.

„Au fost foarte multe buletine în alb introduse în urnă, chipurile ca vot de blam la adresa lui Silvian Ciupercă. Nu a fost un vot de blam din punctul meu de vedere (…), din contră, l-a ajutat să scoată un scor mai bun, voturile albe nefiind puse la socoteală. (…) Mă întreb, domnul Cazacu ce mai caută în politica asta locală, atâta timp cât…chiar dacă spune că PSD-ul l-a contestat… Dar cât de prost, cât de tâmpit poți să fi să nu-ți asiguri candidatura la CJ? Îmi dădeam demisia de acum un an de zile ca să nu se întâmple ceva. Cât de tâmpit poți să fii? Dacă ăsta este liderul pe care îl vroiam în județul Ialomița…În fine, să ne fie cu iertare”, a spus Radu Paros.

Tineretul nu a participat la vot

Radu Paros spune că deși în trei luni a încercat să aducă partidul pe un trend crescător, rezultatul nu a fost unul pe măsura așteptărilor, din cauză că tinerii pe care se bazau nu au ieșit la vot, iar cei care au votat, de exemplu în Slobozia, au fost țiganii, pensionarii și asistații social. În plus, acesta spune că în schimbul unui vot s-a plătit chiar și 300 de lei în anumite cartiere, fiind organizate și întâlniri cu alegătorii în care s-a dat cam tot ce se poate da și mânca…mici, bere și…fasole cu ciolan…

(…) Pe tineri probabil că și acea scrisoare a domnului Teculescu i-a scârbit să mai vină la vot și să se detașeze de politică, știind că nu au nicio șansă să schimbe ceva în municipiul Slobozia. Și s-a observat. În Slobozia au votat țiganii, pensionarii și toate categoriile de asistați social. Au fost voturi contracost, le știți și dumneavoastră, am înțeles că s-a vehiculat undeva chiar 3 milioane de lei pe vot și la Slobozia Nouă și la Bora…”, a reclamat Paros.

În aproape toate declarațiile sale, Radu Paros a acuzat PDL și, în special, pe Mădălin Teculescu, candidatul API la primăria Slobozia, atât de hăituire și amenințare a membrilor PER, dar și de „afirmații securiste” pe care le publică în presă, potrivit cărora PER ar fi făcut o campanie murdară.
„Din contră, cred că PER a fost cel mai hăituit. Și de PSD și de PDL. Ni s-au rupt afișe, ni s-au furat bannere, oamenii noștri au fost amenințați de către reprezentanții PDL când lipeau afișe, un exemplu fiind Vasile Șincan, noul primar al comunei Sudiți, cu care am vorbit personal și a recunoscut acest lucru. Oamenii noștri sunt hăituiți acum la poliție, cu tot felul de declarații, ni se aruncă în spate că noi am fi lipit nu știu ce bidoane pe afișele lui Ionașcu, că am lipit nu știu ce afișe cu el că ne-a otrăvit apa… Acum s-a găsit țapul ispășitor: PER. De asemenea, Teculescu acuză, cu un tupeu extraordinar, că PSD a dat mici și bere în Bora, același lucru fiind făcut și de dumnealui la Dinco, unul din consilierii dumnealui. Nu numai mici și bere, ci și fasole cu ciolan și absolut tot ce se putea da. Deci s-au bătut în mici și bere și fasole cu ciolan și, culmea, tot PER a făcut o campanie murdară. A mai fost încă un incident, și vă spun că nu a pornit de aici și nici din partea mea. O metodă securistă de-a domnului Teculescu, și o spun cu toată responsabilitatea, un zvon pe care ni l-a aruncat în cârcă, precum că a fost arestat în ziua votului, și care a ajuns și la urechea colegei mele Petronela Moroianu, care lucrează în presă, zvon pe care a încercat să îl verifice dacă este adevărat sau nu. Dându-se mai multe telefoane, în tensiune, și dorind să afle lucrurile… a sunat și la purtătorul de cuvânt al poliției. În final ne-am trezit cu o reclamație la poliție. Domnul Teculescu a ieșit apoi foarte frumos în tot orașul cu acea reclamație, la toate secțiile de votare, spunând că uite ce îmi face PER-ul, a lansat un zvon și vrea să mă denigreze, uite cum vor să câștige alegerile și chestii de genul acesta. A fost lansat în absolut tot orașul, inclusiv un judecător de la BEJ menționând numele lui Mădălin Teculescu într-o conferință de presă… Din punctul meu de vedere este incorect ca în ziua votului să menționezi numele unui candidat. Se pare că a prins acest lucru, se pare că „zâzania” a intrat și între ziariști, iar el a reușit să-și conserve voturile pe care din sondaje le vedea cum dispar și se duceau către PER”, a adăugat Radu Paros.

Nu am făcut „barter” cu PSD, dar dacă vor dori sprijinul nostru…

Totodată, Radu Paros a respins acuzațiile potrivit cărora în campania electorală ar fi făcut „barter” cu PSD pentru un post de viceprimar, fiind conștient că USL va obține un scor destul de mare. Radu Paros susține că PER a „rupt” practic din voturile PSD, ca de altfel și Partidul Poporului Dan Diaconescu, PDL conservându-și același număr de voturi ca în 2008.
Despre o posibilă colaborare în Consiliul local Slobozia, Radu Paros a declarat că nu a primit nicio ofertă de la USL, însă dacă „vor dori sprijinul nostru în consiliul local pentru o majoritate de două treimi, vom discuta aceste aspecte”.