comenzi la domiciliu cliseru.ro

PSD Ialomița a încheiat un protocol de colaborare electorală cu Asociația Partida Romilor Pro-Europa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/10/2014 | Locale Ialomita

Acest protocol, făcut public vineri, 18 octombrie, vizează colaborarea pe parcursul campaniei electorale prezidențiale între PSD și Partida Romilor Pro-Europa.

protocol psd - partida romilor

Cele două părți se angajează să-și acorde sprijin și susținere electorală, să nu-și aducă prejudicii de imagine ce ar putea diminua performanța și șansele candidatului Victor Ponta în alegeri și să nu avantajeze, prin demersurile lor, candidații altor formațiuni politice.

În plus, PSD va susține realizarea unor materiale electorale cu însemnele Asociației Partida Romilor Pro Europa în cadrul acestei campanii electorale prezidențiale.

PSD Ialomița mai promite, „negru pe alb”, că după finalizarea scrutinului pentru alegerea președintelui României va sprijini și va acționa, prin toate posibilitățile administrative legale, pentru a asigura o emancipare și integrare socială accelerată a romilor din județul Ialomița, promisiune valabilă până la alegerile locale din anul 2016.

Protocolul își încetează efectele la finalul alegerilor prezidențiale și, conform PSD, „va trebui preungit pentru perioada până la alegerile locale prin act adițional pe baza unor noi negocieri politice”.

„Vă anunțăm cu bucurie semnarea acestui protocol și sperăm ca influența lui asupra electoratului din Ialomița să fie o influență pozitivă”, afirma președintele PSD Ialomița, Silvian Ciupercă.

De asemenea, Leonida Mandache, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, spunea că PSD este un partid apropiat lor de mult timp, ținând cont de problemele cu care se confruntă romii la nivel de județ.

„Ne-am gândit că este bine să colaborăm, ne-am gândit ca domnul premier, viitor președinte, să țină cont de această etnie, destul de numeroasă și la nivelul județului Ialomița. Și aș vrea să reamintesc faptul că Partida Romilor este singura formațiune politică ce reprezintă romii atât în Parlament cât și în Guvern. Ne asumăm responsabilități mari față de această comunitate care are multe probleme. Din fericire, multe dintre aceste probleme s-au rezolvat, dar mai sunt altele tot atât de multe la care ne gândim să găsim soluții de rezolvare”, spunea acesta.

Asociația are în jur de 1.500 de membrii cotizanți, iar la nivel județean există în jur de 30.000 de cetățeni de etnie romă.