comenzi la domiciliu cliseru.ro

PSD: Agenda guvernului, doldora de interese personale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/11/2019 | Politica

Temele guvernamentale prioritare, anunțate de Iohannis și Orban după învestire devoaleaza strict o agendă politică personală și de partid, respectiv preluarea controlului justiției și împărțirea banilor la clientelă.

Motivul principal pentru care Klaus Iohannis vrea să controleze strajnic justiția este avertismentul primit de la procurorul general care a confirmat ca se fac cercetări în dosarul caselor presedintelui de la Sibiu, luate prin fals și uz de fals.

Aceasta strategie a sefului statului si a noilor guvernanti este confirmata și de anunțul lui Ludovic Orban că noul guvern își va angaja răspunderea cat mai rapid pe modificarea legilor justiției. De subliniat ca la ceremoniile de învestire ale ministrilor liberali, nici Orban, nici Iohannis nu s-au referit la problemele care îi frământă cu adevărat pe cetățeni, respectiv ce se va întâmpla cu pensiile și salariile lor, cu locurile de muncă, cu facturile la utilități, cu comasarea spitalelor, cu problemele din Sănătate și Educație.

Este clar că noul guvern al lui Iohannis are o agendă complet distinctă de cea a cetățeanului. Candidatul social democrat la președinția țării, Viorica Dancila, este singurul care garantează buna guvernare a Romaniei!

Iohannis, președinte la fără frecvență

Iohannis a recunoscut public că nu a fost niciodată președintele tuturor românilor, respectiv al celor care au susținut PSD. Seful statului a admis că în acest mandat singura sa preocupare a fost lupta cu guvernarea social democrata.

Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis a incalcat flagrant prevederile Constitutiei care ii cere expres sefului statului sa-i reprezinte pe toti romanii si sa le apere interesele! ”Această schimbare care s-a produs astăzi, care s-a finalizat astăzi cu succes este încununarea unei lupte de uzură duse în ultimii trei ani de mine împreună cu opoziția parlamentară și a fost încununată de succes”, declara Iohannis la discursul de investitură al guvernului Orban. Cu alte cuvinte, acesta dezvaluie ca singurul său obiectiv major la Palatul Cotroceni a fost războiul cu PSD, neglijandu-si rolul esențial de mediator în societate si exigenta privind pastrarea neutralitatii impusă de Constituție sau asigurarea unui minim echilibru instituțional.

După 10 ani de scandal cu Băsescu și încă 5 ani de ură isterică promovata de Iohannis, România are nevoie de un președinte al dialogului și al construcției. Singurul partid care poate da un astfel de președinte este PSD! Singurul candidat care va fi în mod autentic președintele tuturor românilor este Viorica Dăncilă!