comenzi la domiciliu cliseru.ro

PSD a câștigat 42 de primării, printre care Slobozia, Țăndărei și Fetești. Rezultate parțiale alegeri locale Ialomița 2016

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/06/2016 | Politica

Rezultate parțiale alegeri locale Ialomița 2016. Partidul Social Democrat a reușit, în urma alegerilor locale, să obțină 42 de primării (cu una mai mult față de 2012), din cele 66 existente în județ. Au existat și victorii răsunătoare, cum ar fi la Fetești și Reviga, însă au avut și câteva pierderi importante, cum ar fi primăriile din Vlădeni, Sf. Gheorghe, Căzănești, Ciochina, Bordușani, Andrășești, Coșereni.

rezultate alegeri locale ialomita psd - 06

Potrivit primelor rezultate, la Slobozia, Adrian Mocioniu a reușit să obțină fotoliul de primar, la Țăndărei Roman George Cristian a mai câștigat un mandat, iar la Fetești, PSD a reușit să schimbe o administrație liberală de 8 ani, Sorin Gafițoi înlocuindu-l pe Gheorghe Catrinoiu. În schimb, la Urziceni, candidatul PSD Liviu Cazan nu a reușit să-l surclaseze pe actualul primar Constantin Sava (PNL).

La Amara, evident că actualul primar Victor Moraru, care a candidat și la președinția consiliului Județean , a obținut un nou mandat, urmând să fie organizate alte alegeri, în eventualitatea în care va fi ales președinte de Consiliu Județean.

La Căzănești, actualul primar PSD, Stelian Traian, a pierdut, candidatul ALDE – Măchiță Alexandru fiind declarat câștigător.

În orașul Fierbinți, candidatul PSD Iusein Iuksel obține un nou mandat, dar pierde la Andrășești, primarul Ionel Ușurelu pierzând la câteva voturi în fața contracandidatului de la PNL, Vasile Adrian.

De asemenea, candidatul PSD de la Albești, Emil Jugănaru ar fi câștigat, la fel și la Alexeni – Cărbune Ion, Axintele – Grigore Tudor, iar la Balaciu, potrivit social-democraților, candidatul PSD -Simion Mirel Dănuț ar fi reușit să-l detroneze pe actualul primar Mihu Cornel de la PNL.

PSD a pierdut la Bordușani, unde au fost opt candidați, Gheorghe Vrînceanu nereușind să obțină voturile necesare, la  Borănești rămâne primar Nae Adrian, la fel la Buești – Mihăilă Nicolae și Ciocârlia – Dragomir Răducanu, în schimb, a pierdut la Ciochina, actualul primar Stroe Gheorghe pierzând în fața lui Câmpulungeanu Vasile (PNL).

La Cocora rămâne primar Sorin Lefter, la Colelia –Niță Nichita,  Cosâmbești – Popescu Bogdan.

În schimb, a pierdut primăria Coșereni.

PSD a câștigat și Drăgoești, cu Mitrea Ion, la Grindu  cu Vieru Costel, în schimb, la Dridu, după plecarea lui Turiga Valentin la PNL, candidatul PSD nu a reușit să obțină fotoliul de primar.

De asemenea, primarii PSD din Gheorghe Lazăr – Buzea Marian, Giurgeni – Dinu Valere, Gârbovi – Popa Grigore, Gura Ialomiței – Lambru Cristinel, Maia –Zamfir Marian, Mărculești – Ciriblan Sorin, Movila – Mihai Valeriu, Moldoveni – Dumitru Victor, Movilița – Petre Petre, Munteni Buzău – Stan Florin, Ograda – Lilian Badea, Platonești – Negraru Florinel, Rădulești – Micu Constantin, Scânteia – Ilie Georgeta, Săveni – Drăgoi Daniela, Sudiți – Șincan Vasile, Traian – Năstase Fănel, Valea Ciorii – Ionescu Ștefan, Valea Măcrișului – Bobeș Mihail au obținut un nou mandat, Jilavele se pare că Ene Miloievici Petre a câștigat, iar o surpriză pentru social-democrați este la Reviga, unde primarul în funcție Began Niculae (PNL) a pierdut în fața contracandidatului de la PSD Barbu Nițu.

PSD a câștigat și la Sălcioara, cu Stoica Gabriel, detronându-l pe actualul primar Frițu Ionel.

PSD a mai obținut și primăriile din Sinești – Ion Marian și Stelnica – Decu Fănica.

În schimb, la Sfântu Gheorghe, actualul primar Livia Gomes (PSD) a pierdut în fața lui Teculescu Mădălin (PNL), iar la Vlădeni, Corlău Lucian a pierdut primăria în fața contracandidatului de la PNL, Dinu Marian.

Rezultate alegeri locale ialomita parțiale