comenzi la domiciliu cliseru.ro

Protest în curtea școlii. Cinci cazuri de hepatită, motivul schimbării directoarei școlii din Sinești.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/06/2012 | Locale Ialomita
Actualizat: 10 aprilie 2019

Directoarea școlii din Sinești, Marcu Valentina Dana,  a fost demisă, în locul ei fiind detașat Gheorghe Gheorghe, un fost director la aceeași școală.

Nemulțumită de decizia Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, fosta directoare, împreună cu câțiva părinți, cadre didactice și copii, au inițiat, luni dimineață, un protest în curtea școlii.

Potrivit declarațiilor Otiliei Dumitru, inspector școlar general al ISJ Ialomița, decizia de încetare a detașării în interesul învățământului a directoarei Marcu Valentina Dana a venit  ca urmare a apariției mai multor cazuri de hepatită în respectiva școală, situație gestionată defectuos de fosta directoare.

Otilia Dumitru susține că cele cinci cazuri de hepatită apărute din martie și până în iunie, nu au fost raportate nici la medicul de familie, nici la DSP și nu s-a luat nicio măsură pentru ca boala să nu se extindă.

„Doamna directoare a dat vina pe medicul de familie. Din păcate, medicul de familie nu știa nimic, nu fusese anunțat. Dacă pe un copil îl durea burta în timpul orelor de curs, era trimis acasă și nu la un medic. Astfel că, săptămâna trecută, în ședința Consiliului de Administrație al școlii, s-a hotărât încetarea detașării în interesul învățământului a directoarei Marcu Valentina Dana și numirea unui alt director”, a afirmat Otilia Dumitru.

Imediat după aflarea acestei decizii, directoarea și alte două cadre didactice au intrat în concediu medical, iar luni dimineață, 18 iunie, împreună cu mai mulți părinți care fac parte din CA, au blocat intrarea copiilor la cursuri, protestând față de această decizie a ISJ. Pentru ca situația să nu degenereze, la fața locului se află și un echipaj de jandarmi care monitorizează situația.