comenzi la domiciliu cliseru.ro

Protejează-ți locuința!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/11/2020 | Lege si Ordine

Evită să faci publice pe rețelele de socializare imagini cu obiecte de valoare din locuința ta, configurația acesteia sau posibilele căi de acces!

Fă-ți conturile de pe rețelele de socializare inaccesibile persoanelor necunoscute și nu dezvălui date despre tine celor pe care îi cunoști doar în mediul online!

Nu face publică pe internet plecarea ta de acasă și roagă vecinii să te anunțe imediat dacă, în lipsa ta, văd străini în preajma locuinței tale. Procedează la fel atunci când ei sunt plecați!

Asigură ușa cu vizor, încuietori sigure, lanț de siguranță și nu lăsa cheia sub preș sau în cutia de scrisori!

Nu lăsa bilete în ușă atunci când pleci de acasă; roagă un vecin să ia eventualele facturi sau înștiințări prinse în ușă!

În cazul în care la ușa ta se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evită-le și nu le permite accesul în locuință!

Când părăsești locuința, verifică dacă ai încuiat ușa apartamentului, ferestrele, ușa de la balcon! Închide bine ferestrele apartamentelor situate la parter, la primul și ultimul etaj; dotarea cu gratii dă un plus de siguranță!

Nu da curs întâlnirilor propuse telefonic de persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea! Poate fi un pretext pentru a te face să părăsești locuința, care între timp poate fi spartă.

Furnizează Poliției datele pe care le deții în legătură cu o eventuală infracțiune! Indiferența ta, nu face decât să îngreuneze prinderea autorilor care, între timp, pot comite și alte infracțiuni.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA