comenzi la domiciliu cliseru.ro

Propuși pentru a fi cetățeni de onoare ai municipiului Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/05/2015 | Locale Ialomita

Mitru Crișan și Dumitru Pop, doi oameni de afaceri din municipiul Slobozia, sunt propuși pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului.

Aceste nominalizări vin ca o modalitate de recunoaștere și apreciere a activității depuse, dar și pentru că, prin afacerile pe care le dețin, recunoscute la nivel național și internațional, au făcut cunoscut numele municipiului Slobozia.

mitru crisanMitru Crișan este managerul binecunoscutei firme Teletext, o fabrică modernă care aduce pe piață produse lactate de calitate, marca Diami.

Din 1979, Mitru Crișan devine slobozean, fiind repartizat din Arad la Oficiul Județean de Reproducție și Selecție a Aminalelor Slobozia, unde își va desfășura activitatea până în 1981. Apoi va lucra la Combil SA Bora, apoi la Fetești și Gheorghe Doja ca șef de complex, iar între 1990 și 1997 ca director general.
Din 1997, când a înființat societatea Teletext, Mitru Crișan și-a dedicat întreaga energie, pricepere și experiență în dezvoltarea și tehnologizarea fabricii de produse lactate. În timp, a înființat și o fermă vegetală de 1.100 hectare și peste 1.000 de capete bovine. Societatea are peste 160 de angajați, iar contribuția anuală la bugetul de stat este de 8 – 10 milioane lei.

Totodată, Mitru Crișan s-a implicat activ în problemele comunității, sprijinind unități de cult religios, numeroase manifestări culturale și sportive, dar și persoane fizice cu probleme de sănătate sau ONG-uri cu activități caritabile și asociații ale persoanelor cu handicap.

De asemenea, autoritățile locale propun pentru titlul de cetățean de onoare și pe Dumitru Pop, managerul societății Orion, înființată în 1992 și care în prezent are în jur de 200 de angajați.
Obiectivele societății sunt diversificarea producției, instruirea și specializarea personalului tehnic și mărirea capacităților de producție.

Potrivit autorităților locale, calitățile sale de manager au asigurat în timp prestigiul societății atât în țară cât și străinătate, în acest mod numele municipiului Slobozia fiind recunoscut.

dumitru popPe de altă parte, Dumitru Pop s-a implicat în problemele comunității locale, implicare concretizată prin numeroase proiecte care au vizat în mod special tinerii, sprijinirea instituțiilor de învățământ prin asigurarea practicii la locul de muncă pentru elevii Liceului Tehnologic Al. I. Cuza, multora asigurându-le și locuri de muncă după absolvirea școlii.

De asemenea, a susținut proiecte de sprijinire a unităților de cult din Slobozia și a amenajat trei rezerve la Spitalul de Urgență din Slobozia.
Propunerile vor fi prezentate și votate în cadrul ședinței Consiliului local din această săptămână.