Promenada inimilor – Slobozia, inima mea

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Clubul Rotary Slobozia, în colaborare cu DSP Ialomița – Compartimentul Promovarea Sănătății, împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție și Fundația Română a Inimii, continuă programul “Promenada Inimilor 2016”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Clubul Rotary Slobozia, în colaborare cu DSP Ialomița-Compartimentul Promovarea Sănătății continuă și în 2016 programul „Promenada Inimilor”, proiect ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce este sărbătorită în data de 29 septembrie.

“România ocupă locul II în topul țărilor din comunitate unde se moare din cauza bolilor circulatorii.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

promenada-inimilor“Promenada inimilor” este un program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 ţări europene, având un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

„Noi, cei din Rotary Club, dar și tinerii din Interact Club, suntem dedicați comunității în care trăim, iar prin acest eveniment, aflat deja la a IV- a ediție, avem din nou ocazia să arătăm că ne pasă și încurajăm mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare.

Cu această ocazie, în data de 1 octombrie, ora 10:00, invităm locuitorii oraşului la o plimbare pe un traseu marcat cu o lungime de 3 km, care începe de la Centrul Cultural Ionel Perlea, continuă pe strada Dobrogeanu Gherea, Aleile din Parcul Catedrală și se încheie la Ciupercuța din Parc.

La sfârşitul plimbării vă oferim oportunitatea unui control al tensiunii arteriale în spațiul amenajat, premii obținute prin înscrierea la tombolă a participanților la traseu, dar și demonstrații de Kangoo-Jumps și gimnastică terapeutică susținute de Instructor Internațional Kangoo Jumps Lucica Bordei și terapeuți din cadrul Clinicii de Sănătate Comoclinic”, a precizat președintele Clubului Rotary Slobozia, Măndica Țintă.