comenzi la domiciliu cliseru.ro

Proiectul Zâmbet Sănătos continuă. Zâna Măseluță, la Grădinița nr. 3 din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/10/2012 | Locale Ialomita

Inițiat de clinica Dental Blue din Slobozia, proiectul Zâmbet sănătos, ce se desfășoară pe perioada lunii octombrie, constă într-o serie de vizite ale unei echipe din partea clinicii de stomatologie, în anumite școli și grădinițe din municipiu, cu scopul de a promova importanța igienei orale în rândul micuților. Unicitatea și succesul proiectului constau în modul inedit de abordare, ales de reprezentanta Dental Blue, domnișoara Raluca Vergu – alias Zâna Măseluță, pentru a captiva atenția celor mici.

Joi, 18 octombrie, seria de vizite din cadrul proiectului a continuat la Grădinița nr. 3 din Slobozia. Pentru prichindeii din Grupa steluțelor (educatoare Pâslaru Monica) şi Clasa pregătitoare A (învăţătoare Nae Florica) a fost o zi specială și, evident, așteptată cu suflețelele la gură, pentru că nu în orice zi au ocazia să întâlnească aievea o zână despre care doar au auzit din basme și povești.
Cum era de așteptat, copiii au fost extrem de entuziasmați de venirea Zânei Măseluță. Cu toate că înainte de sosirea ei au fost ceva “dezbateri”, chiar aprinse, între prichindei (și delicioase pentru adulții din jur), pe tema existenței zânei sau a faptului că este blondă sau brunetă, odată ce echipa a intrat în mijlocul lor, toate micile neînțelegeri au fost date uitării și înlocuite cu zâmbete, uimire și chicoteli hazlii.

În cadrul vizitei, cu ajutorul a diverse materiale didactice, a unor simpatice animăluțe de pluș precum Smiley Dyno sau mici canguri și, nu în ultimul rând, cu răbdare, dăruire și zâmbet, echipa formată din Zâna Măseluță și ajutoarele ei (medicii stomatologi) au încercat să obișnuiască micuții cu ceea ce se întâmplă atunci când merg la cabinetul stomatologic, le-a explicat cât de importante sunt controalele regulate la medicul dentist dat fiind că prevenția este mult mai ușoară (și evident nedureroasă) față de momentul tratării unei eventuale carii, i-a învățat în mod practic tehnica unui periaj corect, ce alimente sunt sănătoase și diferite alte reguli de igienă orală, toate acestea într-o atmosferă cât mai plăcută și prietenoasă, menită să învingă teama de dentist a copiilor.
În final, copiii au beneficiat de câte un control stomatologic, au primit mere și cadouri constând în diferite produse de igienă dentară, oferite de Dental Blue și diferiți sponsori, precum și câte o diplomă ce conține sfaturi pentru părinți cu privire la eventualele probleme descoperite în urma examinării copiilor.
Nu în ultimul rând, cei mici au avut ocazia să se fotografieze cu Zâna Măseluță, pentru a păstra o frumoasă amintire și pentru a putea dovedi oricărui sceptic că zâna există cu adevărat.