comenzi la domiciliu cliseru.ro

Proiectul de buget al Sloboziei, contestat de liberali

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/02/2016 | Politica
Actualizat: 12 februarie 2016

Proiectul de buget al municipiului Slobozia va fi contestat de liberali, aceștia urmând să depună o serie de amendamente, în opinia lor utile Sloboziei.

O surpriză neplăcută, susținea copreședintele PNL Ioan Martin, o reprezintă lipsa de finanțare a proiectului de reabilitare a centrului administrativ, alocându-se doar 7 milioane lei, practic 25% din suma necesară finalizării lucrărilor.

ioan martin„În situația asta, este clar că lucrările nu pot fi finalizate până în iunie. Din păcate, nu există legislație, nu există un act normativ pentru acordarea unor împrumuturi din Trezorerie în astfel de situații, sperăm să fie promovate, iar procedura de obținere a unui credit comercial, de la o bancă, presupune niște documente de atribuire, un acord de la o comisie națională de pe lângă Ministerul Finanțelor, care se ia cu aproximativ un an înainte, plus procedura propriu-zisă de licitație, cu oferte, care necesită un timp de minim 6 luni. Având în vedere situația nefericită în care nu credem că se va finaliza în termen, vom solicita Primăriei Slobozia să prioritizeze lucrările la partea supraterană, practic să finalizeze Piața, la bulevardul Chimiei, și ulterior, cu diferența de finanțare să se continue lucrările la parcarea subterană, eventual să se conserve aceste lucrări”, este de părere Ioan Martin, care consideră că trebuie luate toate măsurile legale de responsabilizare a proiectantului, constructorului, dirigintelui de șantier, echipei de management.

În context, Ioan Martin consideră că managerul și echipa de proiect nu ar mai trebui să primească sporul de 75%, de participare la implementarea unor proiecte cu finanțare europeană, proiectul fiind în acest moment ratat.

În schimb, liberalii sunt bucuroși de faptul că au fost alocați 4,7 milioane lei pentru Cartierul Tineretului. Însă, și aici au rezerve.

Mai precis, vor atenționa Primăria cu privire la faptul că, potrivit informațiilor pe care le dețin, există erori de proiectare, iar în actualele contracte de execuție nu sunt prinse toate lucrările, respectiv cele de racordare, la fel și la o parte din lucrări legate de capacitatea de preluare a apelor uzate.

Dar sunt numai suspiciuni, susțin liberalii, astfel că doar îi roagă pe reprezentanții Primăriei să trateze cu maximă atenție totul.

Ioan Martin a mai adus în atenție și majorările „suspecte” privitoare la amenzile încasate, la subvențiile de la buget (cu 160%) și modul în care sunt alocați banii pentru investiții.