Proiectile explozive de artilerie descoperite la Sudiţi

Elementele de muniţie neexplodată din timpul conflagraţiilor militare au fost descoperite de un cetăţean în timp ce efectua lucrări agricole în zonă.

Acesta a alertat prin 112 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Ialomiţa ieri, în jurul orei 08.00, iar la faţa locului s-a deplasat echipa de pirotehnicieni, care a identificat două proiectile explozive de artilerie de calibru 100, respectiv 152mm. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.

Reamintim cetăţenilor că, în cazul găsirii de muniţie neexplodată, au obligaţia să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin apelarea numărului de urgenţă 112 şi să evite manipularea, lovirea şi transportarea muniţiilor descoperite. O manipulare incorectă, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi implicit la detonarea muniţiilor, putând provoca rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

Publicitate

Comunicat de presă: ISU Ialomița

Foto: arhiva Obiectiv Ialomița