comenzi la domiciliu cliseru.ro

Progresiștii se extind din ce în ce mai mult în teritoriu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/09/2015 | Politica

Duminică, 20 septembrie, a avut loc, la sediul UNPR din Slobozia, o conferință de presă organizată de deputatul Mario Caloianu, președintele UNPR Ialomița.

Principalul subiect de pe ordinea de zi a fost proiectul care vizează atragerea unui milion de membri la nivel național, până la alegerile de anul viitor.

Liderul UNPR Ialomița a subliniat faptul că în organizația județeană se înregistrează un aflux al celor care vor să se înscrie în UNPR, progrese importante existând și în ceea ce privește înființarea de organizații locale în tot județul, în prezent reușindu-se acoperirea a peste 70% din teritoriu.

„Încercăm să extindem numărul de membri, iar orizontul nostru este de 1 milion. Acesta este targetul acestui an. Ne mobilizăm ca, până la alegerile din 2016, UNPR să poată să aibă un milion de membri de partid. Este un obiectiv ambițios, dar nu imposibil. Cine doreşte seriozitate, securitate, stabilitate, să vină la UNPR”, declara Caloianu.

Așadar, liderului UNPR Ialomiţa nu i se pare deloc imposibilă ţinta propusă de preşedintele de partid, în contextul în care, spunea dumnealui, orientarea politică de centru-stânga este exact cea de care au nevoie, în prezent, românii şi România. Motivul pentru care UNPR îşi propune o asemenea cifră a membrilor, ceea ce niciun partid post-decembrist nu a mai atins până acum, este, potrivit lui Mario Caloianu, cel al dezvoltării structurilor partidului atât pe orizontală, cât şi pe verticală, o dezvoltare necesară pentru ca UNPR-ul să se consolideze şi să se poată afirma pe deplin pe scena politică naţională.

Cifra de 1 milion de membri presupune, în medie, un număr de cel puţin 20.000 de membri la fiecare organizaţie judeţeană. Aceasta înseamnă, după cum precizează deputatul UNPR ialomiţean, ca în teritoriu să existe organizaţii de partid nu doar judeţene, municipale şi orăşeneşti, ci chiar la nivel de fiecare comună, obiectiv în derulare și aproape de 70% realizat.

„Minim 20.000 de membri UNPR nu este imposibil de atins până în pragul alegerilor din 2016. Pentru că, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, există un bazin de centru-stânga important, care are nevoie, în mod special, de o politică progresistă, cu oameni noi, tineri, care să fie promovaţi în viitorul României, care au nevoie de o politică realistă, în care interesul naţional primează. Drept pentru care, ştiind ce s-a petrecut în ultimii 25 de ani, eu cred că UNPR-ul are posibilitatea de a exploata această linie, îmbinând politica de centru-stânga cu ideile progresiste pe care le pune în practică şi aducând politicii de centru-stânga un element nou, de care este nevoie. Şi, în primul rând, interesul cetăţeanului primează, în raport cu echilibrul economic şi securitatea sa“, a conchis acesta.