Ziarul Obiectiv Ialomita > Politica > PRO România: Liviu Dragnea a luat România pe persoană fizică (1) https://wp.me/p49Kdo-dQ7

PRO România: Liviu Dragnea a luat România pe persoană fizică (1)

Prin vocea lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Uniunea Europeană transmite un avertisment clar României. Scrisoarea oficialului de la Bruxelles adresată regimului Dragnea este datată 10 mai și reprezintă un ultimatul sever față de confiscarea statului de drept și asaltul dat de PSD asupra instituțiilor fundamentale.

Activarea articolului 7 al Tratatului UE și suspendarea dreptului la vot al României reprezintă ultima soluție rămasă la îndemâna UE după ce toate încercările de dialog cu regimul PSD au eșuat lamentabil. În fața tăvălugului declanșat de marionetele lui Dragnea, care face una cu pământul instituțiile judiciare, Codurile Penali și sentințele definitive ale justiției, Uniunii Europene nu-i rămâne decât varianta dură a amputării organului infectat.

Pentru prima dată în ultimii doi ani oficialii UE critică deschis deciziile aberante ale Curții Constituționale și arată cu degetul asupra modificărilor inacceptabile aduse Codului Penal, care în varianta Iordache oferă imunitate completă persoanelor condamnate deja în primă instanță pentru infracțiuni de corupție în frunte cu Liviu Dragnea.

Curtea Constituțională, ograda lui Dragnea

Timmermans vorbește în scrisoarea din 10 mai despre deciziile CCR cu privire la legalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, decizie care aruncă în aer sentințele pronunțate în procese de corupție în care sunt implicați liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. UE avertizează prin vocea oficialului olandez despre influența nefastă a acestor decizii

„Impactul acestor modificări (ale Codurilor Penale – n.red.) ar fi agravat în continuare de orice reglementări care să permită căi extraordinare de atac în cazurile afectate de hotărârea Curții Constituționale privind completurile ICCJ, care ea însăși reprezintă o ingerință în independența sistemului judiciar și ar putea afecta protecția eficientă a intereselor financiare ale UE”.

Deciziile Curții Constituționale reprezintă rodul unor „implanturi” orchestrate de Dragnea, care a adus instituție personaje obscure și obediente, gata să execute ordinele sale și să-i slujească interesele. Ultimele personaje votate în parlament pentru a ocupa scaune de judecători constituționali sunt personaje cu mentalitate de juriști cooperatori din anii ’50 transformați peste noapte în magistrați.  Gheorghe Stan, protejatul procurorului Adina Florea, cea care conduce din umbră Secția Specială pentru infracțiuni din justiție (SS), și Cristian Deliorga, o relicvă de pe vremea Rodicăi Stănoiu și a sentințelor date în sediul PSD, sunt ultimii veniți în Curtea Constituțională a lui Liviu Dragnea. Ultima ispravă a noului judecător constituțional Stan vorbește de la sine. El a retras recent apelul declarat de DNA în procesul în care Hrebenciuc a fost condamnat la închisoare.

Cu majoritate de șase judecători din 9 la Curtea Constituțională, Liviu Dragnea capătă puteri discreționare conferite de controlul asupra unei instituții care poate anula orice lege și orice hotărâre judecătorească. România devine moșia pe care Dragnea este guvernul, parlamentul și justiția la un loc.  Despre acest derapaj inacceptabil atrage atenția scrisoarea lui Timmermans. Singurul antidot la acest derapaj care riscă să arunce România în afara UE este votul. Aceasta este singura armă în fața căruia instituțiile acaparate de Dragnea sunt neputincioase.

Comandat de PRO Romania, executat de SC Lemasoft SRL, CMF 41190009