comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prioritatea anului 2016 – siguranţa cetăţeanului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/02/2016 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomiţeni au acţionat zilnic în acest sfârşit de săptămână, în sistem integrat, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști de frontieră, cei de la imigrări, jandarmi și pompieri),  pentru siguranţa cetăţenilor.

În contextul în care, obiectivul prioritar al Ministerului Afacerilor Interne, și pentru anul 2016, îl constituie creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, conform ordinului ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, de intensificare a acţiunilor în această perioadă, conform dispoziţiei șefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu poliţiştii au acţionat zilnic, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, transporturi, investigarea criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, poliţiştii ialomiţeni au constatat în perioada 26 – 28 februarie a.c. 19 infracţiuni. Dosarele penale au fost întocmite  pentru încălcări ale ordinii şi liniştii publice, regimului vizând materiile explozive, regimului transporturilor şi normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.128 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 77 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 3 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 6 la legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 3 la domeniul silvic şi una la regimul vânătorii şi al armelor.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 325.304 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 2 arme, 150 de muniţii şi confiscaţi peste 50 m3 de material lemnos.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 799 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 204 pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute 25 de permise de conducere, dintre care  4 pentru consum de alcool și 21 pentru viteză, fiind retrase şi 20 certificate de înmatriculare auto.

În cadrul activităţilor, poliţiştii de la transporturi au identificat 11 călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 123 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale au depistat o persoană dată în urmărire şi a fost pus în executare un mandat.

În cadrul Planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Poliţia Română a acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști de frontieră, cei de la imigrări, jandarmi și pompieri),  pentru siguranţa cetăţenilor.

Exemple:

 

În urma a două percheziţii domiciliare efectuate pe raza comunei Giurgeni, la locuinţele a doi bărbaţi de 33 şi 38 de ani, poliţiştii au depistat cantitatea de 30 de kg de peşte din diferite specii, cantitate pe care intenţionau să o comercializeze.

Peştele a fost ridicat în vederea distrugerii de către o societate de profil, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a icrelor, ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

 * * *

Poliţişti de ordine publică au efectuat o verificare la sediul unei unităţi economice, din localitatea Căzăneşti, cu obiect de activitate comerţ cu ridicata al materialului lemnos, în urma căreia au stabilit că între stocul sciptic şi cel faptic, există o diferenţă în minus de 40,24 m3 material lemnos (lemn de foc şi cherestea).

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4.000 de lei şi s-a dispus confiscarea sumei de 15.000 de lei, reprezentând contravaloarea lemnului comercializat fără avize de însoţire.

* * *

Doi bărbaţi de 35 de ani, din municipiul Bucureşti, respectiv comuna Stelnica au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme, deşi aveau suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Alţi doi ialomiţeni de 28 şi 37 de ani au fost depistaţi în timp ce conduceau două autoturisme fără a poseda permise de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Întrucât bărbatul de 37 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager rezultând valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipal Urziceni pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Coşereni, care conducea un autoturism, deşi autorizaţia de circulaţie provizorie a acestuia era expirată.

Cercetările sunt continuate în cadrul a cinci dosare penale.