comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prinși în Slobozia! Înșelau oamenii cu contracte de muncă în străinătate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/10/2016 | Lege si Ordine

Slobozia: Reţinuţi pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu luptătorii de intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a două persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii ialomiţeni au depistat, pe raza municipiului Slobozia, doi bărbaţi de 50, respectiv 61 de ani, din judeţele Prahova şi Braşov, bănuiți că în perioada 2014 – 2016 ar fi înşelat mai multe persoane.

Cei în cauză au fost surprinşi în flagrant delict, în timp ce încercau să încheie contracte de muncă nereale în străinătate, prezentându-se sub identităţi false, ca reprezentanţi ai unei societăţi comerciale.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 50 de ani se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, comise anterior anului 2014.

 Prejudiciul cauzat a fost de 900 de euro, acesta fiind recuperat în totalitate de către poliţişti.

Faţă de cele două persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri, urmând ca astăzi, 13 octombrie a.c., să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

UPDATE 14.10.2016 – citește:  Slobozia: Arestați preventiv pentru înșelăciune