comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prins la scurt timp după ce a înşelat două persoane prin metoda „Restul”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/03/2014 | Lege si Ordine
Actualizat: 18 noiembrie 2017

Un bărbat de 56 de ani, din municipiul Bucureşti este cercetat penal de poliţiştii ialomiţeni, după ce în cursul zilei de sâmbătă, a înşelat două persoane prin modul de operare „Restul”.

Sâmbătă, la ora 18.45, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din oraşul Amara a sesizat Poliţia prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că a fost înşelat de o persoană necunoscută, cu ocazia comercializării unor produse alimentare în magazinul unde are calitatea de vânzător.

baniO sesizare similară a fost primită aproximativ o oră mai târziu şi a vizat un agent economic din municipiul Slobozia.
În ambele cazuri, bărbatul a solicitat să cumpere diferite produse din magazin, a înmânat în acest sens o bancnotă de 200 de lei, iar după ce a primit restul, s-a răzgândit, a înapoiat mărfurile şi a solicitat bancnota remisă iniţial, motivând că produsele sunt prea scumpe. Profitând de neatenţia vânzătorului, a sustras din restul primit două bancnote a câte 50 de lei, părăsind apoi în grabă magazinul.

Întrucât una dintre victime a oferit Poliţiei semnalmentele făptuitorului, acesta a fost la scurt timp identificat de o echipă de siguranţă publică şi condus la sediul Poliţiei pentru cercetări.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Furt din aparatele de cafea

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 03.30, o echipă de siguranţă publică ce patrula pe raza municipiului Slobozia, a identificat în zona M.B. – uri, un tânăr de 26 de ani, din localitate, asupra căruia a fost găsită suma de 42 de lei, în bancnote de un leu.
Întrebat cu privire la provenienţa banilor, acesta a declarat verbal că i-a sustras din cutiile special create de la trei aparate de cafea amplasate pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.
Din cercetări, s-a stabilit că la săvârşirea faptei a participat şi un bărbat de 29 de ani, din comuna Sineşti, asupra căruia a fost găsită, cu ocazia identificării, suma de 41 de lei, în bancnote de un leu.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Depistaţi în flagrant

Duminică, 2 martie, în jurul orei 17.30, efective din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Urziceni au depistat în flagrant doi bărbaţi în timp ce sustrăgeau componente electrice de la instalaţia aparţinând unei societăţi comerciale.
Cele două persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Acţiuni de menţinere a climatului de siguranţă

Sâmbătă dimineaţă, în intervalul orar 08.00 – 12.00, efective din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au acţionat în Piaţa Agroalimentară din localitate pentru menţinerea climatului de siguranţă, prevenirea incidentelor ce se pot produce pe fondul aglomeraţiei specifice şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Acţiunea a avut un caracter preventiv, urmărindu-se identificarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, totodată fiind efectuate controale la comercianţii ce-şi desfăşoară activitatea în zona verificată.
Au fost oprite pentru control 24 de autovehicule ce au tranzitat zonele de acţiune, în special cele care transportau mărfuri.
Poliţiştii au efectuat verificări la 7 societăţi comerciale şi 6 producători agricoli, urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 4.340 de lei.
Tot sâmbătă, începând cu ora 12.00, timp de oră şi 30 de minute, efective din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni şi Secţiei de Poliţie Rurală Jilavele au desfăşurat o acţiune preventivă în sistem integrat pe raza comunei Bărbuleşti, vizând prevenirea şi combaterea criminalităţii în mediul rural.
Au fost legitimate 44 de persoane, verificate în trafic 32 de autoturisme şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1.530 de lei.
Astfel de acţiuni cu caracter preventiv au fost desfăşurate în tot judeţul, activităţile întreprinse de poliţişti urmărind prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona pieţelor, barurilor, discotecilor şi a altor locuri pretabile la comiterea de fapte antisociale, precum şi depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, date în consemn.