comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prins la pescuit cu halăul pe râul Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2020 | Lege si Ordine

După ce ieri au surprins un grup de patru bărbați, astăzi jandarmii au depistat un bărbat, în timp ce pescuia ilicit pe malul Ialomiței, în apropiere de municipiul Urziceni, cu unelte de tip halău, fără licență sau autorizație de pescuit

PescuitUn echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița se afla în patrulare, când au observat, pe malul râului Ialomița, un bărbat care pescuia. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta folosea unelte de tip halău. Bărbatul a încercat să explice faptul că a instalat plasa cu puțin timp în urmă și nu a prins nimic, susținând că nu a comis, până la acest moment, nicio infracțiune.

Însă, în cauză au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 64, lit. a) pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și i) producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial din OG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Documentele întocmite și bunurile confiscate de la persoana în cauză vor fi predate lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.