comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul Sloboziei este suspectat de legături cu interlopii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/01/2014 | Locale Ialomita

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a fost audiat marți, 14 ianuarie, într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane suspectate că au comis infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înșelăciune, șantaj, cămătărie. În acest dosar, două persoane au fost deja reținute.

Mai multe percheziţii au fost efectuate, marți dimineață, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, la locuinţele mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de şantaj, cămătărie, fals, uz de fals şi înşelăciune, dar și la Primăria Slobozia și la sediul unei societăți comerciale deținute de unul dintre învinuiți.

Acţiunea a vizat probarea activităţii infracţionale a şase persoane suspectate că, în cursul anului 2013, ar fi comis aceste infracțiuni.

alexandru stoica

În cursul zilei de marți au fost audiate la sediul IPJ Ialomița mai multe persoane, unele cu funcții publice în cadrul primăriei, printre care și primarul Alexandru Stoica, în condițiile în care polițiștii suspectează că două ștampile aparținând Primăriei Slobozia au fost folosite în vederea întocmirii unor documente oficiale false în vederea înmatriculării unor autoturisme de lux, precum Mercedes, Audi și BMW.

 

Se pare că liderul grupării ar fi un anume Duțu Viorel, zis Pralea, cunoscut printre interlopii din oraș și care ar deține și un local.

Inspector de poliție Andreea Dănilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, susține că în funcție de mijloacele de probă contabilizate în acest caz, se va lua și măsura reținerii persoanelor implicate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, ştampile, 4.400 euro, 8.900 de lei, arme albe, tehnică de calcul şi alte probe ce interesează cauza.

Totodată, la sediul I.P.J. Ialomiţa au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.

masini de lux perchezitii ialomita

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost conduse 10 persoane pentru audieri, iar la finalizarea acestora, în urma coroborării tuturor probelor existente, faţă de două dintre acestea s-a dispus măsura reţinerii pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări față de cinci persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de şantaj, cămătărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale. În perioada 2012 – 2014, învinuiții au acordat împrumuturi cu camătă mai multor persoane de pe raza județului Ialomița și a municipiului București, iar pentru recuperarea sumelor de bani au folosit acte de violență și amenințări asupra părților vătămate. De asemenea, învinuiții mai sunt cercetați pentru faptul că, în perioada 2011 – 2013, au înmatriculat în mod nelegal mai multe autoturisme de lux prin folosirea de documente falsificate. Documentele erau falsificate prin aplicarea ștampilei, cu impresiunea „Primăria Slobozia”, iar prin această modalitate nu figurau în evidența Serviciului Taxe și Impozite locale. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate de la locuințele învinuiților mai multe sume de bani, autoturisme și alte înscrisuri”, a declarat procuror Maria Daniela Manolache, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Video

 

La acțiune au participat peste 70 de poliţişti de investigaţii criminale şi ordine publică, precum şi luptători S.A.S. din cadrul I.P.J. Ialomiţa, sprijiniţi de luptători S.A.S. din cadrul I.P.J. Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia. De asemenea, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al D.I.P.I..