comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul Sloboziei, despre fostul arhitect șef: „Un tembel”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/10/2012 | Locale Ialomita
Bereczk Alexandru Lorand

Bereczk Alexandru Lóránd a fost, timp de un an, arhitectul șef al municipiului Slobozia. Începând cu 24 septembrie, însă, acesta și-a schimbat locul de muncă în județul vecin, mai precis la Călărași. Bereczk a plecat oarecum cu „coada între picioare”, după ce la sfârșitul lunii august reprezentanții unei firme din județul Călărași au deschis „cutia Pandorei”, sesizând autoritățile locale cu privire la mai multe ilegalități comise de arhitectul nostru la organizarea unei selecții de oferte precum și cu privire la organizarea și atribuirea unei lucrări de proiectare.

Reprezentantul firmei General Concept din Călărași, Mitișor Dorin, solicita consilierilor să ia o decizie în ceea ce privește cele sesizate, pentru ca arhitectul să fie tras la răspundere, acesta fiind acuzat de conflict de interese și înșelăciune în formă calificată.
Acuzațiile la adresa arhitectului nu s-au rezumat la acest fapt, în atenția opiniei publice fiind aduse tot felul de probleme. Taxe percepute anapoda de arhitect, întârzieri de la serviciu, greșeli în documente, plimbări în străinătate pe bani publici etc.
Timp de o lună, arhitectul a stat pe un butoi de pulbere, fiind evident faptul că nu va mai avea „viață lungă” în primărie. Așa că a găsit o altă soluție, sprijinit de anumiți prieteni ai săi din Călărași. Astfel, el și-a înaintat demisia de la Primăria municipiului Slobozia și s-a mutat în municipiul Călărași, mai aproape de cel care l-a reclamat.
În ședința Consiliului local de joi, 27 septembrie, primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a înștiințat consiliul de faptul că arhitectul care a fost…nu mai este, și i-a transmis câteva vorbe de duh…

alexandru stoica - primar sloboziaA dat Domnul să scăpăm de el, mai pe românește, pentru că era un tembel… S-a dus să-i înnobileze, din punct de vedere arhitectonic, pe cei de la Călărași. Doamne-ajută, și să vină când l-oi boteza eu. Scuzați-mi duritatea cuvintelor, dar acest tânăr este efectiv un…. nu pricepea absolut nimic. (…) ajunsesem cu reglementările în urbanism (…) să înnebunesc. Și una două venea cu ordinul arhitecților. Până l-am dat afară din birou cu ordinul arhitecților cu tot. (…) Ducă-se pe pustii. Eu am crezut că e un arhitect cu viziuni, cu chestii… Nu! El lingea hârtii toată ziua…”.

Și în această ședință, ca de altfel și în precedenta, au fost reclamate tot felul de probleme pe care le făcea arhitectul…..
Mai nou, Bereczk Alexandru Lóránd este bănuit că ar fi luat cu el și unele documentații cu caracter nepublic ale Primăriei Slobozia, fapt care nu ar fi imposibil…