comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ce răspunde primarul Sloboziei în problema: Cu CV-ul pentru benzinărie, direct la primărie!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/07/2013 | Locale Ialomita

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a răspuns recent unor zvonuri potrivit cărora acesta ar fi sprijinit în mod direct anumite persoane să se angajeze la o benzinărie nou-înființată în oraș, CV-urile fiind depuse direct la Primărie.

Conform surselor, la respectiva firmă ar fi fost acceptate doar acele persoane „recomandate de primar”, celelalte „din afară” neavând vreo șansă.

Deși a admis că mai multe CV-uri au fost primite de dumnealui de la diverse persoane, Alexandru Stoica susține că nu a avut nicio influență în deciziile pe care le-au luat angajatorii.

alexandru stoica„Este adevărat că am discutat cu patronul când a venit la deschiderea lucrărilor, iar atunci s-a legat o prietenie ad-hoc, ne-am simpatizat reciproc și, pentru că nu cunoaște zona, m-a întrebat dacă pot să îl ajut să găsească oameni care să muncească la benzinărie. I-am răspuns: cu mare plăcere! Iar de fiecare dată când am avut ocazia, chiar și la audiențe, am spus oamenilor despre aceste locuri de muncă, iar oamenii au adus CV-urile la mine. Le-am primit, într-adevăr, vreo 15 au fost, și le-am trimis la București, la departamentul lor de resurse umane. Din cei 15 au fost selectați 4. Au mai fost selectați angajați, atât din Slobozia cât și din localitățile limitrofe, dar care au trimis CV-ul pe mail sau la sediul lor. Nu am angajat eu pe nimeni. Ei au ales din toate C.V.-urile, oamenii care corespund cerințelor lor. Dumnealui m-a rugat, pentru că la mine vin oameni care chiar îmi solicită să le găsesc un loc de muncă. Aici au fost necesare 22 de locuri. Contează foarte mult pentru Slobozia, mai ales pentru tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă. Eu mi-aș fi dorit să fie mai multe locuri de muncă și să pot influența eu acest lucru. Dar nu a fost vorba de așa ceva. Am vrut doar să ajut. Ei au fost chemați la un interviu și chiar unii s-au plâns că nu știu cum s-a comportat nu știu cine de acolo… Resping categoric astfel de afirmații la adresa mea. Cine a lansat aceste acuzații, să se intereseze mai bine și să vadă dacă din cei aleși este vreunul de la partid sau vreun prieten. Și chiar dacă ar fi, nu am avut vreun aport în sensul ăsta. Dar așa este în Slobozia, dacă se lansează un zvon, a doua zi știe tot orașul”, a precizat primarul municipiului Slobozia.

Primarul a adăugat că în continuare va încerca să găsească soluții pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, prin atragerea de investitori în zonă, în special chinezi.

„În septembrie-octombrie, îi voi invita pe chinezii din Nanyang cu care suntem înfrățiți, să le arătăm parcul industrial și facilitățile pe care le putem oferi. De asemenea, în această săptămână vom purta discuții cu alți investitori chinezi care vor să dezvolte în zona noastră un parc fotovoltaic. Sperăm ca toate aceste încercări să se materializeze, pentru că sunt convins că dacă vine unul, vor mai veni și alții. Tot în septembrie, la Slobozia va veni într-o vizită, neoficială deocamdată, și primarul orașului Halle din Germania, o primăriță social-democrată. Vom încerca să punem bazele unei colaborări, prin înfrățirea noastră și cu acest oraș, și poate vin investitori și de acolo”, a mai spus primarul.