comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu, ceartă poliția locală

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2019 | Locale Ialomita

Primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, ceartă Poliția Locală că stă la pândă să prindă soferii care, dintr-un motiv sau altul, încalcă normele rutiere pe străzile cu sens unic.

La ultima ședință a Consiliului Local Slobozia, primarul municipiului s-a arătat revoltat că poliția locală nu-și mai cunoaște atribuțiile în ultima perioadă, că în loc să facă prevenție sau să urmărească persoanele care aruncă deșeurile în locuri neamenajate, amendează șoferii unor autocare cu turiști care opresc la restaurantele din oraș sau pândesc șoferii la sensurile unice.

Totul a pornit de la un proiect de hotărâre prin care se stabileau contravențiile la normele privind gospodărirea, administrarea și întreținerea domeniului public și privat. La acest proiect se dorea modificarea sau abrogarea unui punct, care viza „parcarea, staționarea sau oprirea autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, în alte locuri decât cele special amenajate sau autorizate în acest scop, cu excepția situațiilor reglementate de legislația rutieră”, primarul dorind o reglementare mai clară sau scoaterea acelui punct din regulament, considerând că prevederile cu privire la circulația pe drumurile publice sunt suficiente.

„Aveți o mare problemă cum vă desfășurați activitatea, mai ales în ultimul timp. Deja mulți dintre cei de la dumneavoastră, pe care îi aveți angajați acolo, cred că nu-și mai dau seama de ce avem noi poliție locală. Și vă aduc aminte cazul de săptămâna trecută, când polițiștii locali stăteau la pândă la sensuri unice. Picăm în penibil. Nu-i posibil așa ceva. În condițiile în care ne îndepărtăm foarte mult de la rolul pentru care a fost înființată poliția locală”, a spus primarul.

Deși directorul Poliției Locale Slobozia, Laurențiu Abaza, a negat că polițiștii ar fi stat la pândă atunci, susținând că erau cu un alt scop acolo, pentru a înmâna un proces verbal unei persoane, primarul l-a combătut, afirmând că personal i-a întrebat pe polițiști care este rolul lor acolo și că acesta a fost răspunsul, că supraveghează zona ca să îi prindă pe șoferii care intră pe sensul unic.

„Picăm în penibil. Dacă dumneavoastră nu-i faceți să înțeleagă care este rolul lor, al poliției locale, că este de a preveni aglomerația, de a preveni aruncarea de gunoaie… În primul rând, trebuie să facem prevenție prin această poliție locală. Deci eu vă spun că o să propun niște măsuri Consiliului Local. (…) Trebuie să discutăm serios această problemă. Care este rolul poliției locale. Vreau să vă spun că am fost la o întâlnire a Asociației Municipiilor și am aflat că sunt municipii în care s-a făcut programul poliției locale până la ora 22.00. De la ora 22.00, pentru ordine și liniște publică, au informat poliția MAI, că este datoria dânșilor. Dar având în vedere faptul că ei nu au personal suficient, noi am spus să facem și acest serviciu de noapte. Vreau să facem o discuție mai detaliată despre poliția locală și bugetul pe care-l folosim acolo”, a reclamat primarul.

Chiar dacă Laurențiu Abaza a spus că întreaga activitate se concentrează pe bine cetățeanului și pe legislația în vigoare, primarul nervos i-a trimis… la gunoaie și la supravegherea zonelor unde se aruncă necontrolat deșeuri.

Acel proiect de hotărâre de la care a pornit și cearta a avut 7 voturi pentru și 13 abțineri, deci nu a fost adoptat.