comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul PSD din Dridu, cooptat de PNL

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/03/2016 | Politica

Primarul comunei Dridu, Valentin Turiga, și-a anunțat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, intenția de a candida din partea PNL la următoarele alegeri, părăsind PSD alături și de viceprimarul Petre Marian.

valentin turiga

Decizia primarului a fost motivată de faptul că deputatul Gheorghe Tinel l-a sprijinit în multe dintre acțiunile pe care le-a desfășurat în localitate, iar orașul Fierbinți, unde locuiește parlamentarul, este vecin comunei Dridu, lucru important în opinia acestuia.

Unul dintre puținele comentarii pe care Valentin Turiga a dorit să le facă, privitor la această decizie, a fost acela că „putem face multe lucruri bune pentru localitate”.

Chiar dacă s-a vehiculat pe acest subiect faptul că social-democrații se gândeau să nu îl mai pună pe liste și de aceea a ales să plece, Turiga susține că nu i s-a comunicat acest lucru, dar nici el nu-și anunțase partidul din care face, încă, parte, că va candida pentru PNL.

Turiga a ținut să precizeze că intenția sa este clară, de a candida din partea PNL, și că nu vor exista surprize la alegeri.

Gheorghe Tinel a adăugat că mai sunt primari PSD cu care se află în discuții și negocieri pentru a trece la PNL, nedorind însă să facă publice numele până când se vor materializa. Dar promite că vor fi la fel de surprinzătoare.

„Cu Valentin Turiga am o relație personală foarte bună și am intenționat încă de acum patru ani să facem această mișcare, dar nu am găsit resortul motivațional cel mai bun. Acum decizia îmi aparține și nu poate fi împiedicată de nimeni. (…) Pentru PNL este un câștig excepțional în Colegiul 4 și în zonă faptul că el vine împreună cu viceprimarul alături de noi. Acesta este un argument suficient pentru PNL de a-l primi cu brațele deschise”, a declarat Gheorghe Tinel.

Acum patru ani, Valentin Turiga a candidat pe listele USL. Până la alegeri, Turiga va rămâne membru PSD, așteptând ca partidul să îl excludă și să nu își piardă mandatul. Valentin Turiga este primar din anul 2003, însă din 2000 până în 2003 a fost viceprimar.

În ceea ce-l privește pe viceprimar, acesta susține că intenția sa de a trece la PNL are aceleași motive, mai precis legătura personală foarte bună cu deputatul, faptul că se cunosc de „o grămadă de ani”, urmându-l pe primarul cu care a format „un cuplu de două mandate”.

Consiliul local Dridu este format din 13 consilieri – 7 USL (4 PSD, 3 PNL), 1 PPDD, 1 PAS și 4 API.