comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu: „În acest oraș, în perioada următoare, se vor investi peste 16 milioane de euro”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/06/2012 | Locale Ialomita
lansare candidati fetesti
Joi, 24 mai, liberalii și-au lansat oficial candidatul la funcția de primar al municipiului Fetești, pe actualul primar Gheorghe Catrinoiu, în prezența unei mulțimi de oameni venite să asiste la eveniment, dar și la concertul legendelor pop-rock-ului românesc, Holograf, pentru prima dată în Fetești.

music mixDeși a început cu multe emoții legate de vremea capricioasă, care le-a cam dat bătăi de cap cu o săptămână înainte, spectacolul organizat de cei de la Mix Music Evo & Holograf în Parcul Central din municipiu, a fost excepțional. Organizatorii au făcut un adevărat show, astfel că au reușit să-i uimească pe feteșteni, să-i determine să danseze, să cânte, să fie alături de cei pe care îi îndrăgeau de la televizor, dar nu au avut ocazia să-i vadă și să-i asculte live. Prezentat de vedeta ProTV Cătălin Măruță, care i-a avut alături pe Bodo de la Proconsul, KEO, pe fotbalistul dinamovist, Florin Bratu, feteștenii nu vor uita curând un asemenea show profesionist, dar nici Dan Bittman, care a fost uimit să vadă cât de mult este apreciat la Fetești. Spectacolul a fost încheiat cu un superb foc de artificii.

Bogdan Marin (Bodo) – Proconsul: Îmi doresc ca Dumnezeu să binecuvânteze Feteștiul

Liderul formației Proconsul, cunoscut ca Bodo, a subliniat faptul că vedetele vin să cânte la Fetești dintr-o prietenie pe care o au cu actualul primar al Feteștiului, Gheorghe Catrinoiu, datorită atitudinii pe care o are față de artiști.
„Este un om care nu cere nimic de la noi peste actul artistic, un om care își arată dragostea pentru artiști și nu ai cum să recompensezi asta decât cu o prezență clară atunci când se cere. Sunt aici pe scenă să vă spun că în următoarea perioadă îmi doresc ca Dumnezeu să binecuvânteze Feteștiul”.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu: Puterea este în mâna voastră. Voi trebuie să hotărâți totul

Un discurs care a ajuns la sufletul feteștenilor l-a avut și ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Mariana Câmpeanu, un ministru cu un portofoliu foarte important în Guvernul României. Doamna ministru a fost aplaudată îndelung, după ce a explicat locuitorilor din Fetești ce a însemnat pentru primarul Gheorghe Catrinoiu faptul că a fost în Opoziție, fără sprijin financiar, și, cu toate acestea, a reușit să înceapă lucrări de amploare în Fetești, cu bani europeni, dar și când a enumerat, punctual, câteva dintre problemele pe care le au feteștenii.

mariana campeanu„Sunt extraordinar de încântată că văd în fața mea atât de mulți tineri. Acest lucru este extraordinar pentru orașul dumneavoastră, pentru că înseamnă că acest oraș este clar că se va dezvolta și cred că acest lucru este garantat de primarul dumneavoastră. De aceea am venit să îl sprijin astăzi, pentru că este un primar care s-a descurcat în Opoziție. Cu toată lumea împotriva lui, începând de la guvern și chiar pe plan local, fără niciun ajutor, a făcut ceva pentru dumneavoastră. Atunci când guvernul actual îl va ajuta, cred că va putea face mai mult. Știu care sunt problemele dumneavoastră, care sunt problemele CFR-iștilor, ale celor care lucrează la Cernavodă, știu care sunt problemele mămicilor, știu că nu aveți locuri de muncă. Toate aceste lucruri sunt în atenția noastră și vreau să vă garantez că vom fi în slujba dumneavoastră și vom face tot ce putem să vă fie mai bine. Și, cel mai mult, vom face în așa fel încât să se facă dreptate în România. Tot ceea ce doresc în această seară să vă mai spun este că îl voi ajuta pe domnul primar să vă rezolve toate problemele care țin de ministerul Muncii. De aceea am venit să spun asta în fața dumneavoastră. Dacă pe 10 iunie îi veți acorda votul dumneavoastră, și sunt convinsă că o veți face, atunci s-ar putea să fie un pic mai bine pentru fiecare cetățean al Feteștiului. Vă rog să veniți la vot, pentru că fiecare vot contează. Puterea este în mâna voastră. Voi trebuie să hotărâți totul. Noi suntem aici pentru că voi aveți puterea”.

lansare candidati fetesti
Gheorghe Catrinoiu: În acest oraș, în perioada următoare, se vor investi peste 16 milioane de euro

Este binecunoscut faptul că Feteștiul a fost mulți ani un oraș „aproape mort”, „viața” lui rezumându-se doar la activitățile curente ale administrației locale și la explicațiile referitoare la neputința de a face mai mult din cauza lipsei banilor sau, de ce nu, a lipsei de viziune. A fost ales în 2008 un alt primar, un liberal, pentru a schimba soarta Feteștiului, condamnat parcă să rămână un oraș de provincie prăfuit, un oraș în care șansele tinerilor de a avea un viitor, un loc de muncă, o carieră, erau minime. Edilul liberal a făcut atunci un pact cu cetățenii și anume de a le reprezenta interesele pentru dezvoltarea localității, pentru ca acest oraș să devină cu adevărat european. Păreau cuvinte mari în condițiile în care scepticismul și resemnarea erau la ele acasă. Însă Gheorghe Catrinoiu nu s-a resemnat și a început, ușor, ușor, să transforme Feteștiul. Cum știm cu toții că lucrurile mari nu se pot realiza peste noapte, mai ales când te lovește și criza economică, dar și un guvern ostil, transformarea „din rădăcini” a întârziat o perioadă, până când Gheorghe Catrinoiu a decis să nu mai aștepte un ajutor care, din considerente în principal politice, întârzia să apară și s-a străduit să atragă fonduri europene, singura șansă de altfel pentru ca proiectele mari pe care le avea în plan să fie puse în practică. Dar nici aici lucrurile nu au fost simple. Hățișul deja obișnuitei birocrații, „bețele în roate” puse de un sistem administrativ puternic politizat, au făcut ca timp de mai mulți ani dosarele întocmite cu proiecte majore și necesare pentru feteșteni să fie plimbate dintr-un birou într-altul, de la un minister la altul. La un moment dat, însă, acest sistem a fost învins. Au fost atrași bani europeni, aproape 18 milioane de euro, pentru extinderea rețelei de apă, dar și pentru canalizare, stație de tratare a apei și multe altele.

„Guvernul actual ne va susține în toate proiectele pe care le vom depune”

De exemplu, primarul spunea că în următoarea perioadă vor fi investiți în Fetești peste 16 milioane de euro. Și chiar dacă nu este convenabil ca Feteștiul să fie un șantier, altfel nu se poate. Imaginați-vă doar că orașul este casa dumneavoastră, pe care vreți să o modernizați. Nimănui nu-i place deranjul creat, dar la final va exista acea mulțumire că s-a realizat ceva.
„La ora actuală, lucrările pentru canalizare, pentru stația de epurare și pentru aducțiunea de apă sunt începute. În acest oraș, în perioada următoare, se vor investi peste 16 milioane de euro. Acest lucru a fost posibil datorită echipei pe care o conduc și datorită faptului că dumneavoastră ați fost alături de noi în toată această perioadă grea. Știu că sunt multe probleme. Și aici mă refer la faptul că multe voci ne spun că prețul apei a crescut de cinci ori. Eu vă spun că nu este adevărat. Prețul apei a crescut cu rata inflației. În schimb, a crescut prețul la canalizare. Dar veți vedea că, în perioada următoare, după ce se vor investi cele 16 milioane de euro în canalizare și apă, atunci prețul pentru canalizare va fi cel corect. Vă asigur de acest lucru, că mă voi lupta cu cei care gestionează serviciul de apă și canalizare să stabilească un preț corect pentru canalizare. De asemenea, vreau să vă spun că în cei patru ani, cu toate greutățile, am reușit să facem câteva parcări, am reușit să pietruim câteva străzi, am reușit să modernizăm stațiile de autobuz și să asfaltăm câteva străzi. Mulți dintre dumneavoastră vor spune că sunt prea puține lucruri, dar gândiți-vă că și peste noi a venit criza economică și nu am avut niciun sprijin, nici de la București, nici de la Consiliul Județean. Toate aceste lucruri s-au realizat și cu banii dumneavoastră și datorită echipei pe care am coordonat-o. În perioada următoare ne-am propus să continuăm dezvoltarea orașului. Știu că sunt multe probleme. Dar aceste probleme, noi, împreună, le vom rezolva. De aceea, vă rog ca pe 10 iunie să mergeți la vot, să ne acordați încrederea în continuare, atât mie pentru primar cât și echipei de consilieri, pentru că trebuie să continuăm. Avem multe proiecte începute pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit. Și trebuie să vă mai spun că acum avem certitudinea că și guvernul și-a întors fața spre noi. Guvernul actual ne va susține în toate proiectele pe care le vom depune”, a afirmat primarul Gheorghe Catrinoiu în fața oamenilor prezenți la eveniment.

De ce nu se repară străzile și șoselele?

O mare nemulțumire a feteștenilor este și cea legată de starea drumurilor. Mulți se revoltă, criticând actuala conducere a administrației publice locale de faptul că nu se implică în rezolvarea acestei probleme. Trebuie, însă, explicat și de ce. După cum menționam anterior, în municipiul Fetești a fost demarat proiectul privind reabilitarea sistemelor de apă și canalizare, ceea ce înseamnă săpături, care vor afecta structura acelor străzi. Aproximativ 80 de kilometri de străzi vor fi săpați pentru introducerea rețelei de canalizare și 15 kilometri pentru introducerea de apă potabilă. Astfel că, logic, o investiție mare pentru reabilitarea și modernizarea străzilor s-ar dovedi inoportună. După finalizarea lucrărilor la rețelele de canalizare și apă potabilă vor demara și lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din municipiu. Niciun primar nu va risca să risipească fonduri importante pentru reabilitarea străzilor, înainte ca lucrările să fie finalizate. S-a început cu gazele, apoi cu rețelele, iar la final proiectele de infrastructură.
„În următorii doi ani pentru asta mă voi lupta și toți banii pe care îi voi avea pe excedent pentru dezvoltare, aproximativ 80%, vor intra numai pe reabilitare și modernizare străzi”, a spus primarul Feteștiului.

Propuneri pentru mandatul 2012 – 2016

 • Reabilitarea și modernizarea străzilor principale și a trotuarelor
 • Reabilitarea a 9,9 km de drumuri pentru exploatare agricolă prin accesarea fondurilor europene
 • Extinderea rețelei de gaze pentru cartierele Coloniști și Fetești Oraș
 • Construirea unui dig de protecție
 • Amenajarea unui port turistic
 • Înnoirea parcului de autobuze
 • Construirea sediului primăriei
 • Atragerea investitorilor și crearea de locuri de muncă
 • Înființarea parcului fotovoltaic
 • Construirea unei Case de Cultură în viitorul imediat
 • Construirea unei creșe
 • Construirea unei baze sportive pentru Grupul Școlar de Industrie Alimentară
 • Finalizarea lucrărilor de modernizare a campusului
 • Reabilitarea Școlii nr. 4 și a grădinițelor de la Școlile nr. 2 și 5
 • Atragerea medicilor specialiști
 • Reabilitarea secției de Boli Infecțioase
 • Înființarea Centrului de Îngrijire Bătrâni
 • Construirea a două blocuri prin programul ANL
 • Finalizarea construirii blocului BN4
 • Subvenționarea abonamentelor pentru elevii de liceu pentru trasnportul local
 • Subvenționarea a 4 călătorii lunar pentru pensionarii cu venituri mici pentru transportul local.

Acestea sunt doar câteva dintre propunerile pe care primarul Feteștiului le are pe agenda sa pentru rezolvare în următorul mandat. În atenția sa sunt și altele, nu de mai mică importanță, precum salubritatea, siguranța publică, achiziționarea și montarea de mobilier urban, amenajarea Parcului Trandafirilor, realizarea Parcului Soarelui, dar și suplimentarea locurilor de joacă pentru copii.

Pentru realizarea acestor lucruri, va fi nevoie, din nou, de încrederea dumneavoastră! Mergeți la vot și susțineți-vă primarul și echipa de consilieri locali ai PNL:

Catrinoiu Gheorghe, Mitache Gheorghe, Vasile Mitu, Gheorghe Alexandru, Șerban Dragoș Viorel, Iancu Iulică, Dugală Nicolae, Niță George Sebastian, Stoian Dorin Cătălin, Sima Ion, Necula Valerica, Mitu Țâra Gheorghe, Stan Ion, Nicoară Florentina, Apostol Vasile, Hrițcu Florin, Oprea Loredana, Dobre Florin Cristian, Manea Gabriela, David Cristu Costică, Grosu Ion, Amza Maria, Cuciureanu Paulica Gabriela și Condari Iulian Constantin.