comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul municipiului Fetești a propus consilierilor schimbarea din funcție a viceprimarului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2017 | Locale Ialomita

Miercuri, 27 septembrie, în cadrul ședinței Consiliului local Fetești, consilierii municipali au trebuit să ia o decizie cu privire la propunerea de schimbare din funcție a viceprimarului Tudor Silica Vali.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul localității, Sorin Gafițoi, și pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței.

Motivele care l-au determinat pe primar să propună schimbarea din funcție a viceprimarului au fost trecute într-o „propunere motivată”, în care sublinia că schimbarea din funcție a domnișoarei viceprimar este „o necesitate obiectivă” din următoarele considerente:

„nu s-a integrat din punct de vedere administrativ în aparatul de specialitate al primarului, actele curente care necesitau semnătura dumneaei nu au fost semnate sau semnate cu mari întârzieri, fapt care a condus la situații de blocaj în activitatea autorității locale, efectuarea de presiuni asupra funcționarilor publici pentru înaintarea demisiei și pentru nerespectarea procedurii legale de demitere, fapt care a condus la soluționarea litigiilor care au avut ca obiect concedierea ilegală a funcționarilor publici în defavoarea autorității locale, exemplu fiind situația directorului DADP Fetești, care a câștigat în instanță din cauza unor vicii de formă, deși domnia sa avea ca sarcină să urmărească absența acestor vicii, a înaintat rapoarte către comisia de disciplină pentru sancționarea (persoana responsabilă cu întreținerea sistemelor informatice) și demiterea unor funcționari publici (fostul șef al Serviciului Public de Evidență a Persoanelor) și totodată s-a implicat în mod direct, prin presiuni efectuate asupra comisiei de disciplină, în vederea propunerii de demitere a acestui șef de serviciu, modul de întocmire al actelor fiind avizat negativ de Instituția Prefectului, cauza fiind pe rolul instanțelor, cu mari șanse de obligare a autorității locale în vederea reintegrării pe funcția publică”, sunt doar câteva puncte din propunerea anexată proiectului de hotărâre.

Trebuie menționat faptul că viceprimarul Tudor Silica Vali se afla în concediu, se pare medical, astfel că nu a fost prezentă la ședință. Din acest motiv, mulți dintre consilieri au fost rezervați în a lua vreo decizie de schimbare.

După o mică pauză, solicitată de grupul liberalilor, pentru a discuta cu privire la decizia pe care o vor lua, s-a trecut la vot, exprimat secret.

În urma numărării voturilor, 5 au fost pentru schimbare, iar 13 împotrivă. După aflarea rezultatului, primarul nu a dorit să comenteze.

Între primar și viceprimar există de ceva vreme o incompatibilitate de ordin administrativ. Problemele dintre cei doi au dus la respingerea organigramei aparatului de specialitate al primarului în mai multe ședințe, la tensiuni și schimburi de replici exacerbate chiar în timpul ședințelor, totul culminând cu demisia primarului. La scurt timp, însă, acesta a revenit asupra deciziei. Asta nu înseamnă că între cei doi s-a produs vreo conciliere, după cum s-a observat la ultima ședință a Consiliului local Fetești.

La începutul acestei săptămâni, Tudor Vali Silica și-a înaintat demisia din funcția de viceprimar.