comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul din Urziceni iese de sub controlul judiciar

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/02/2017 | Politica

Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, scapă de controlul judiciar. Tribunalul Ialomița a dispus, pe 8 februarie, revocarea măsurii preventive a controlului judiciar față de acesta. Soluția Tribunalului Ialomița a fost contestată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DNA, iar joi, 16 februarie, Curtea de Apel București a respins-o ca nefondată. Decizia este definitivă.

Sava s-a aflat sub control judiciar încă din iulie 2015, prelungit încontinuu. Prin aprilie 2016, primarului i s-a interzis să-și exercite funcția. Deși aflat sub tot felul de interdicții, acesta a candidat din nou și a obținut un nou mandat de primar, numai că nu a avut voie să-și exercite funcția.

„În datele de 04 iunie 2014 și 06 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonată din cadrul primăriei, să dispună „sistarea” popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăți comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condițiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite.

În această modalitate, inculpatul Sava Constantin a produs un prejudiciu primăriei municipiului Urziceni în sumele menționate anterior și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale municipiului Urziceni”, precizau atunci procurorii DNA.