comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul din Ciochina l-a reclamat la Parchet pe fostul primar, pentru abuz în serviciu şi tulburare de posesie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/02/2013 | Locale Ialomita

stroe gheorghe - primar ciochinaActualul primar al comunei Ciochina, Stroe Gheorghe, a decis, recent, să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia cu privire la unele ilegalități pe care, în opinia sa, le-ar fi comis fostul primar Vasile Câmpulungeanu în perioada mandatului, mai precis 1996 – 2012.

În sesizare se arată că fostul primar Câmpulungeanu Vasile „a atribuit ilegal, din domeniul Unității Administrativ Teritoriale Ciochina, 25 de hectare de pășune” (…), actualul primar considerând că fostul edil se face vinovat de „abuz în serviciu și tulburare de posesie”.

„Prin această faptă a diminuat suprafața de islaz, ceea ce a dus la creșterea costurilor de întreținere a animalelor, proprietatea locuitorilor comunei Ciochina. Totodată, acest lucru a dus și la pierderea subvenției acordate pe hectar/pășune de la guvern, pe anii 2011 – 2012. Domnul Câmpulungeanu Vasile a încercat să-și ascundă faptele solicitând întocmirea a două planuri parcelare, primul în 17.12.2004, punându-se în posesie în S 666/1, cu titlul de proprietate 41935, al doilea plan parcelar a fost solicitat în 24/04/2007 și s-au mai eliberat pe fracțiuni titluri de proprietate însumând 25 de hectare tot în sola S 666/1, suprapunând titlurile de proprietate eliberate în 2007 peste inițialul din 2004. Pentru a nu intra în divergență cu proprietarul titlului eliberat în 2004 a dispus punerea în posesie a acestuia, ilegal, în pășunea comunei Ciochina, sat Ciochina. În numele instituției pe care o reprezint și în numele proprietarilor de animale solicit recuperarea subvenției pe anii 2011-2012, aducerea celor 25 de hectare de pășune la starea inițială, recuperarea daunelor materiale suportate de crescătorii de animale prin diminuarea suprafeței de pășune pe perioada celor doi ani, 2011 – 2012, cât a fost teren arabil, plus perioada până la aducerea la starea inițială de pășune”, se arată în sesizare.

Totodată, primarul Stroe Gheorghe solicită analizarea celor două planuri parcelare, a titlurilor de proprietate și luarea de către organele în drept a măsurilor legale ce se impun.

Aceasta ar fi una dintre neregulile pe care actualul primar le-a descoperit la primărie și pe care încearcă să o rezolve, la cererea crescătorilor de animale din comună, cu ajutorul autorităților în drept.