comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul comunei Platonești, Florinel Negraru: „Schimbare la Platonești nu o să fie deocamdată”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/05/2012 | Locale Ialomita

Primarul comunei Platonești, Florinel Negraru, candidează pentru un nou mandat și putem spune că nu are prea multe emoții în ceea ce privește rezultatul scrutinului din 10 iunie, așa cum nu a avut nici la alegerile precedente. A reușit de fiecare dată să obțină un procent covârșitor, peste 90%, din primul tur.
Potrivit acestuia, cei doi contracandidați pe care îi are nu vor obține decât câteva voturi de la cei pe care vor reuși să-i „întoarcă” împotriva sa, pentru că fiecare om are și prieteni și dușmani, iar în campania electorală se spun multe.

Florinel Negraru
Florinel Negraru

„Candidez din partea Alianței pentru Ialomița. Mai am doi contracandidați, pentru că partidele au pus și ele ca să aibă acolo, dar nu cred că au șanse. Nici nu mă gândesc la așa ceva, că va putea vreunul dintre ei să câștige. Vor avea câteva voturi, pentru că, știți și dumneavoastră, orice primar are câțiva dușmani. O să aibă câteva voturi și ei, dar șanse ca să ia locul de primar în comuna Platonești, nu. Schimbare la Platonești nu o să fie deocamdată, deci nu-i momentul de schimbare. Deja au început cu fel de fel de intrigi pe la biserică, să influențeze lumea, negativ, cu fel de fel de minciuni. Dar asta-i campania. Eu îmi văd de treaba mea, lumea mă știe, nu cred să mă afecteze. La fiecare alegeri ei vin cu fel de fel de minciuni ca să determine lumea să-i voteze și pe ei. Dar nu cred că au șanse, pentru că la noi lumea e cu capul pe umeri”, susține primarul.

Iar Florinel Negraru, ca de altfel și locuitorii comunei, știu ce s-a realizat în localitate, din 2005 de când este primar. Cum arăta localitatea atunci și cum arată acum. Cu siguranță mai sunt multe de făcut. Dar cum investițiile mari necesită timp și fonduri, trebuie făcute în funcție de priorități.
„Vreau să vă spun că am luat totul de la zero. În 2005, nu era nimic făcut aici. M-am luptat să renovez grădinițele, școlile. Asta era pe primul plan, pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în parametri corespunzători. De asemenea, am renovat clădirea primăriei, pentru ca aparatul primăriei să poată funcționa. Vă dați seama, când ne-am înființat nu aveam angajați, a fost foarte greu, dar vreau să vă spun că în 7 ani am reușit să mă clasez printre primele comune ale județului. Am făcut apoi sediul poliției, străzile pe 32 de kilometri, am început proiectul legat de sistemul de alimentare cu apă, și pe care sperăm ca pe parcursul anului 2012 să-l finalizăm, iar canalizarea este aproape gata în Platonești. În plus, am făcut pentru copiii din comună, care erau nevoiți să se ducă la Țăndărei pentru a juca fotbal, un teren de sport, și nu vreau să mă laud, dar cred că e printre primele în județ. Nu știu dacă o mai fi vreun teren așa frumos, iluminat, cu gazon sintetic”, a adăugat primarul comunei Platonești.
Ca în fiecare localitate, problemele sunt multiple, astfel că mai sunt multe de făcut. Primarul Florinel Negraru vrea, ca până la finalul acestui an, să schimbe în primul rând acoperișul clădirii primăriei și să renoveze dispensarul uman, existând fonduri în acest sens și, de asemenea, dacă mai este posibil, să înceapă asfaltarea a 12 kilometri de străzi.
Dacă realizările într-o comunitate depind într-o anumită măsură și de aportul investitorilor la bugetul local, se pare că în curând „soarta” Platoneștiului se va schimba în bine, în condițiile în care în zonă există premisele unui proiect de amploare într-un parc parc eolian de 145 MW. Astfel, 700.000 de euro vor intra în bugetul comunei, ceea ce va însemna un aport extraordinar de capital pentru localitatea în care trăiesc peste 2.200 de oameni.