comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul Căzăneştiului şi-a anunţat candidatura pe listele UNPR

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/11/2011 | Locale Ialomita
Actualizat: 21 ianuarie 2012
Ziua de sâmbătă, 5 noiembrie, a fost pentru mulţi dintre membrii UNPR una de verificare a puterii pe care partidul o are pe scena politică. Peste 2.000 de membrii, din şapte judeţe ale regiunii 3 Sud-Muntenia, s-au întâlnit la Călăraşi cu liderii partidului de la nivel naţional. Scopul reuniunii l-a reprezentat evaluarea activităţii organizaţiilor din cele şapte judeţe şi stabilirea strategiei pentru anul electoral 2012.

reuniune unprAtmosfera în care s-au desfășurat lucrările reuniunii regionale a fost una zgomotoasă, de sărbătoare, chiar dacă începutul nu prevedea ce avea să urmeze. Și spun acest lucru pentru că ședința nu a început până când P.S. Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, nu le-a dat binecuvântarea, toți cei prezenți rostind apoi rugăciunea „Tatăl Nostru”.
În cele câteva minute cât a participat la întrunire, episcopul le-a spus participanților că este o mare bucurie să le transmită bun venit în frumosul municipiu Călărași, dar și faptul că au o mare responsabilitate, pentru că prin numele partidului au rămas să lupte pentru progresul României. „Să vă ajute Dumnezeu să luptați pentru acest progres și să realizați acest progres”, le-a spus P.S. Vincențiu. „Cu Dumnezeu înainte”, așa cum i-a îndemnat președintele UNPR, Gabriel Oprea, toți cei prezenți au ascultat discursurile invitaților, președinților de organizații, vicepreședinților, primarilor, parlamentarilor, atât din cadrul UNPR, dar și de la alte partide.
Cum era de așteptat, a luat cuvântul și reprezentantul UNPR Ialomița: prim-vicepreședintele Ioan Neagu, care a mobilizat sala prin gesturile și afirmațiile pe care le-a făcut. Acesta s-a dezbrăcat de haina pe care o avea, rămânând în cămașă, pentru a-și putea rosti discursul: „Greu după domnul Filip. M-am încălzit. Nu m-am întors cu spatele la dumneavoastră din necuviință. Nici nu mi-aș permite o asemenea gravă impolitețe față de colegii mei de partid. M-am întors puțin să vedeți cum mi-au crescut aripile. Aripile mele de vultur. Vulturul stă pe stema Țării Românești de peste șapte veacuri. În Țara Românească s-au scris pagini de glorie. (…) Domnule general, armata III Sud e gata de luptă”, spunea Neagu. Acesta a ținut să precizeze că vine dintr-un județ „bântuit și jefuit de niște oameni care au continuat Gulagul românesc din Bărăganul anilor ´50, care au anulat valorile democrației și demnitatea umană. Promitem să luptăm împotriva lor și să câștigăm. Avem o strategie pe care o vom prezenta astăzi. Suntem mândri că suntem din Bărăgan și că suntem membrii acestui partid”, afirma Neagu, declarându-și totodată „atașamentul total față de platforma civică socială, inițiativă unică în istoria politicii post-decembriste”. „Mesajul nostru din Ialomița este următorul: prin credință și prietenie, în iubire pentru poporul român, în luptă pentru progresul României, în muncă și disciplină, vom învinge!”, a încheiat prim-vicepreședintele UNPR Ialomița.

După aproximativ 10 minute, a fost anunțat pentru a lua cuvântul primarul orașului Căzănești, Alexandru Gavrilă. Acesta a anunțat că, deși face parte la ora actuală din Partidul Noua Generație Creștin Democrat, va candida anul viitor pe listele UNPR.

Alexandru Gavrila primar Cazanesti
Alexandru Gavrilă

„Atenție, eu nu mă pricep la politică. Sunt de peste trei ani primar la Căzănești. Am venit să fac administrație și am făcut. Sunt premiat în regiunea Sud Muntenia (…). Țelul meu, insuflat de tatăl meu, este România. Mă bucur de acest botez: progresul României, la care ader. Sunt membru al PNG-CD și de la anul voi candida pentru acest progres al României împreună cu această echipă. Să aveți încredere și în cuvintele mele, pentru că îl cunosc pe domnul ministru Oprea. Sunt colonel în rezervă. Să nu aveți nicio reținere și mobilizați-vă în zonele dumneavoastră pentru a fi cât mai mulți, să luăm conducerea cât mai hotărât și sigur dintr-o dată. Domnule ministru, în Ialomița suntem încă puțini dar vom face mult mai mult (…)”, a afirmat primarul Căzăneștiului.

Și nu a fost singurul care și-a exprimat intenția de a merge la alegerile viitoare sub sigla UNPR. Primarul comunei Grădiștea-Călărași, Alexandru Boboc (PC), Lita Vasile, primarul comunei Barbuleşti-Ialomiţa dar și cel din comuna giurgiuveană Goștinari, Ion Călin (PSD) au anunțat că la alegerile viitoare vor merge cu UNPR. Iar aceștia sunt doar câțiva, însă, se pare că „recolta” este mult, mult mai mare, respectiv aproape 40 de primari.