comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarii supărați pe Tinel s-au răzgândit și vor candida din partea PNL

Doi primari liberali (aripa PDL), care în decembrie 2015 se declarau revoltați atât de faptul că Biroul Permanent Județean a fost dizolvat, dar și de schimbarea copreședintelui Ion Drăgulin cu Gheorghe Tinel, semnând și o scrisoare prin care își arătau nemulțumirea, s-au împăcat cu noul copreședinte și vor candida la alegerile locale din partea PNL.

Doi dintre acei primari sunt cel al comunei Manasia, Oprea Gelal și Sărățeni – Tocileanu Eugen.
Pe lângă cei doi, au mai fost validate în Comitetul Județean Executiv al PNL Ialomița candidaturile primarului în funcție de la Sălcioara – Frițu Ionel, și candidatului de la Grindu – Ștefan Răzvan.

pnl ialomita„I-am rugat pe colegii mei, actuali și viitori primari, să iasă cu mine în conferința de presă ca să mai liniștim o parte a opiniei publice ialomițene că nu pleacă nimeni din PNL și că toți vor candida pe listele PNL. Aveți aici două exemple. Vor urma și celelalte, pe măsură ce vor fi validate candidaturile lor în Comitetul Executiv Județean”, spunea copreședintele PNL, Gheorghe Tinel.

Suntem curioși să vedem dacă primarii din Bucu și Reviga, dar și alți membri ai fostului Birou Permanent Județean al PDL, au revenit la sentimente mai bune și vor apărea în perioada următoare alături de copreședintele Gheorghe Tinel, pe care la vremea respectivă îl blamau. Pentru că așa este în politică…

„Noi nu am plecat din PNL. Au fost anumite discuții în cadrul partidului, care s-au rezolvat în interiorul partidului și nu cred că aș avea mai multe de spus în momentul de față. (…) A fost o perioadă în care am fost într-o echipă. Într-adevăr, numirea domnului Gheorghe Tinel în funcția de copreședinte al PNL ne-a dat un pic peste cap, dar lucrurile au revenit la normal. (…) Noi și atunci am avut discuții cu domnul Tinel. Nu a fost un război declarat sau o ruptură între noi. Au fost discuții în interiorul partidului și între persoane. (…) Câteodată mai semnăm și ca primarul. Este o vorbă care va dăinui mult”, afirma Gelal Oprea, primarul comunei Manasia.

Totodată, primarul comunei Sărățeni, Eugen Tocileanu, a ținut să precizeze că a susținut încă de atunci că „nu va pleca din PNL și nici din partea dreaptă”.

„Am sperat că se va înființa un partid, am văzut că nu se poate… Nu ascund faptul că am avut o perioadă mai lungă la care m-am gândit, dar așa cum am spus și în conferințele trecute, nu am plecat nicio secundă din PNL. Acum m-am hotărât și candidez din partea PNL fără nici un fel de problemă, cu toată echipa mea, cu viceprimar, cu consilieri cu tot. (…) A fost o conjunctură atunci, la care am meditat, am gândit, am vorbit cu colegii și am ajuns la concluzia asta. În politică se practică”, a declarat și Tocileanu.

Așadar, candidaturile validate până în prezent la PNL sunt: Slobozia – Martin Ioan, Fetești – Catrinoiu Gheorghe, Urziceni – Sava Constantin, Bordușani – Marin Bobocel, Făcăeni – Nuți Roșu, Giurgeni – Butuc Adrian, M. Kogălniceanu – Dinu Alexandru, Ograda – Gongea Ion, Săveni – Cristea Marian, Albești – Lăderu Ioniță, Alexeni – Savu Gheorghe, Balaciu – Mihu Cornel, Ciochina – Câmpulungeanu Vasile, Cocora – Toader Vasile, Gheorghe Doja – Mihai Ion, Grivița – Stroe Vasile, Ion Roată – Ghiță Mihai, Miloșești – Chițoiu Nelu, Sălcioara – Frițu Ionel, Sărățeni – Tocileanu Eugen, Bărbulești – Băcriță Dumitru, Adâncata – Valentin Barbu, Axintele – Sergiu Niculescu, Bărcănești – Măcriță Daniela, Rădulești – Gojnea Constantin, Drăgoești – Ștefan Mioara, Jilavele – Albu Măiță, Maia – Costel Nae, Moldoveni – Alexandru Ivan, Roșiori – Cristea Nicu, Stelnica – Ancuța Zainea, Munteni Buzău – Gigi Soare, Căzănești – Miti Paraschiv, Perieți – Dragu Gheorghe, Fierbinți Târg – Gheorghe Viorel, Gura Ialomiței – Lambru Cristinel, Manasia – Oprea Gelal, Grindu – Ștefan Răzvan, Sinești- Dan Titi Vărășteanu și Andrășești – Adrian Vasile.

Mai multe articole de la obiectiv.net: