comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarii PSD din Munteni Buzău și Sălcioara vor candida pentru PDL

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/03/2012 | Locale Ialomita

Așa cum a promis, președintele PDL, Cazacu Marinică, ne prezintă, săptămânal, câte doi primari de la alte partide care au decis să candideze pentru PDL la alegerile locale din iunie.

După ce săptămâna trecută au „spart gheața” primarii PSD din Ciochina și Perieți, joi ne-au fost prezentați primarii PSD din comunele Munteni Buzău și Sălcioara, Soare Gheorghe, respectiv Frițu Ionel.

Primari care încă mai cred în promisiuni

Primarul comunei Munteni Buzău a declarat, joi, 22 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la PDL, că gestul său vine ca urmare a promisiunilor făcute de democrat-liberali legate de finalizarea unor proiecte pe care le are în localitate.

Soare Gheorghe spunea că deși va rămâne prieten cu mulți dintre primarii PSD (n.r. părerea dumnealui), decizia de a veni la PDL a fost ca urmare a faptului că „l-a supărat cineva” din partid, dar și pentru că vrea să-și finalizeze proiectele, la ora actuală fără finanțare.

Acesta a spus că a fost joi la București împreună cu Cazacu și că i s-a promis finanțarea proiectelor pe care le are…

Întrebat ce va face dacă nu va mai ieși primar, Soare a replicat ironic că „asta este treaba mea”…

În ceea ce-l privește pe primarul comunei Sălcioara, Ionel Frițu, acesta spunea, la fel ca și primarul din Munteni Buzău, că i s-a promis finanțare pentru proiectele legate de alimentarea cu apă și drumurile comunale, iar dacă în mandatul trecut a „evitat oferta”, acum s-a decis, mai ales că se cunoaște cu Marinică Cazacu de „mici copii”.

„Într-o comunitate nu te alege de frumos, se mai uită și la ce faci. Am așteptat sprijin din partea CJ, dar cum Sălcioara este mai retrasă față de capitala de județ, Slobozia, nu ne-a cam băgat nimeni în seamă. Și am ales opțiunea și azi am venit de la București și am promisiunea că ne rezolva problema acestor proiecte”, afirma Frițu.

Primarii, ca de altfel și președintele PDL Ialomița, au negat faptul că ar fi fost șantajabili și din cauza aceasta ar fi acceptat să candideze din partea PDL.

„S-au făcut fel și fel de comentarii în acest sens. Întreb, când s-a descoperit că acești primari au bube? Când au trecut la alt partid? Nu. Oamenii sunt aceștia pe care îi vedeți și vreau să vă spun că sunt oameni din PSD pe care nu i-am sunat în viața mea să vină vreodată la PDL, nu am avut discuții. Au venit ei și mi-au spus să îi iau în echipa mea pentru că nu se mai poate”, a spus Cazacu.

Aceste manevre de „mutilare” a PSD pe plan județean s-ar putea să nu aibă efectul scontat, pentru că social-democrații se regrupează rapid și își găsesc înlocuitori. În plus, unii dintre primarii „migratori” erau oricum „pe lista neagră”.

Spun migratori pentru că, de exemplu, primarul de la Ciochina a trecut prin PDL, PSD apoi a revenit în PDL, primarul de la Munteni Buzău a fost în PNL, apoi în PSD, acum în PDL, iar primarul din Sălcioara venise în PSD tot din alt partid, așa că, despre ce vorbim?

Cazacu Marinică a adăugat că săptămâna viitoare va da publicității și numele candidaților PDL la primăriile din Slobozia, Fetești, Urziceni și Țăndărei, dar după finalizarea sondajelor și, probabil, a altor candidați PSD care aleg PDL…