comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primăria Urziceni amenință Rosal Grup cu rezilierea contractului de deszăpezire

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/01/2017 | Locale Ialomita

Reprezentanţii Primăriei Urziceni au demarat o acţiune de verificare a modului în care societatea deţinătoare a contractului de deszăpezire (conţinut în Contractul de servicii privind concesionarea Serviciului de salubritate al municipiului) acţionează pentru înlăturarea zăpezii de pe domeniul public.

În urma verificărilor, s-a constatat că, la 19 ore de la încheierea fenomenelor meteorologice de ninsoare viscolită şi transport de zăpadă, existau în municipiu străzi complet nedeszăpezite şi cartiere în care utilajele Rosal Grup nu au acţionat. De asemenea, s-a luat act de faptul că pe teren nu existau utilaje de deszăpezire, toate acestea regăsindu-se defecte în parcul auto al sucursalei din Urziceni a Rosal Grup SA, cu excepţia frezelor de mână şi a autovehiculului Toyota Hylux.

Ulterior inspecţiei efectuate în data de 12.01.2017, ora 6:00, a fost încheiat procesul verbal de constatare nr. 620/12.01.2017, Primăria Urziceni întocmind totodată şi adresa nr. 621/12.01.2017 către SC Rosal Grup SA.

În adresa trimisă, Primăria Urziceni aduce la cunoştinţa directorului general al societăţii aspectele constatate în urma controlului şi solicită SC Rosal Grup SA să acţioneze în termenul cel mai scurt în vederea punerii în funcţiune a utilajelor/înlocuirii utilajelor defecte pentru îndeplinirea întocmai şi la timp a sarcinilor asumate prin Regulamentul Serviciului public de salubritate, Caietul de sarcini însuşit şi planul operaţional de acţiune la deszăpezire 2016 – 2017, sub sancţiunea rezilierii contractului.

Prin planul operaţional de acţiune la deszăpezire 2016 – 2017 agreat de Primăria Municipiului Urziceni şi Rosal Grup SA – sucursala Urziceni, societatea s-a angajat să asigura 4 utilaje cu lamă, 2 sărăriţe, o autobasculantă şi un încărcător frontal. În dimineaţa zilei de 12.01.2017, deşi viscolul şi fenomenele meteorologice asociate încetaseră de 19 ore, în cartierele Poştă şi Peste linie din municipiu, utilajele Rosal nu au acţionat. Toate lucrările de deszăpezire efectuate în ultima perioadă în municipiu au fost executate exclusiv cu utilajele şi resursele Primăriei Urziceni, deşi, în perioada de valabilitate a contractului încheiat cu Rosal Grup SA, Administraţiei municipale i-ar reveni doar obligaţia de a înlătura zăpada din spaţiile publice de agrement.

Menţionăm că Primăria Urziceni a încheiat cu Rosal Grup Contractul de servicii privind concesionarea serviciului de salubritate cu nr. 21686/2010. Contractul are o valoare de 1.488.049 lei/an, este valabil 10 ani de la data semnării şi include lucrările de deszăpezire a domeniului public în municipiu.