comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primăria Slobozia începe să asfalteze străzile cu DADP-ul

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/09/2013 | Locale Ialomita

slobozia strada prelungirea sudului acumDouă străzi din Slobozia, respectiv Prelungirea Sudului și strada Nordului, au fost asfaltate „la foc automat”, într-o zi.

Prelungirea Sudului este o stradă nouă în Slobozia, care face legătura, prin spatele blocului B36, între strada M. Sadoveanu și ieșirea din parcul de la catedrală.

„Strada Prelungirea Sudului era de mult în plan, pentru că în această zonă se va da în folosință o grădiniță de 200 de locuri și ar fi fost păcat ca lumea să meargă prin praf cu copiii. De asemenea, și strada Nordului a fost asfaltată, tot într-o singură zi. Mai sunt de făcut câteva corecturi, legăturile între străzi, dar se vor rezolva. Totodată, în zona străzii Nordului, vom asfalta și terenul de sport din curtea școlii nr. 4 pentru a-l da în folosință copiilor, să nu se mai joace în stradă. De asemenea, urmează o surpriză pe strada Cloșca. Acolo vor exista două benzi de circulație foarte largi, iar mașinile de mare tonaj vor putea circula foarte bine. Asfaltul este elastic și nu vor mai fi vibrații care să afecteze casele din zonă. Să sperăm că și cei care conduc astfel de vehicule vor fi mai atenți și nu vor circula cu viteză”, afirma primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica.

În curând, administrația locală va face și alte modificări urbanistice. Mai precis, statuia „Rod bogat” de la magazinul Ialomița va fi mutată în zona pieței agroalimentare, iar în locul ei va fi creat un spațiu de relaxare, respectiv băncuțe, o fântână arteziană…

De asemenea, după 15 septembrie, vor începe lucrările la Piața Unirii, respectiv zona E 14, de la ceas, și până la Casa de Cultură a Sindicatelor. Aici modificările vor fi de amploare, pe lângă amenajările peisagistice, amplasarea bustului lui Mihai Viteazu, fântâni etc, vor apărea schimbări și în ceea ce privește circulația autovehiculelor prin acea zonă.

Toate acestea vor fi realizate cu fonduri din bugetul local, existând însă și proiecte care așteaptă să fie aprobate, pentru reabilitarea a patru străzi din Slobozia cu fonduri europene, respectiv Ianache, Amara, Independenței și Lactilrom.

Mai trebuie spus că, în urmă cu câțiva ani, administrația locală încheiase un contract cu Tehnologica Radion pentru reabilitarea a 75 de străzi din Slobozia. În condițiile în care clauzele contractuale nu au fost respectate, administrația locală ajunsese să plătească tot felul de penalități respectivei firme. În final, s-a reușit rezilierea acelui contract păgubos.