livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Primăria Slobozia cumpără teren pentru extinderea cimitirului Bora

În vederea extinderii cimitirului municipal Bora, municipalitatea a trecut la achiziția unor terenuri din vecinătatea acestuia.

A fost aprobată, astfel, achiziția unui teren de 4.000 m.p., evaluat la prețul de 173.280 lei (38.000 euro). De asemenea, se vor achiziționa două terenuri, în suprafață totală de 5.700 m.p., evaluate la 81.931 lei (17.957 euro – 1.700 m.p.) și 171.154 lei (37.513 euro – 4.000 m.p.). Deci, în total, pentru 5.700 m.p., Primăria Slobozia va plăti 253.085 lei (55.470 euro).

Consilierii locali au respins însă un alt proiect ce viza un schimb de terenuri (în total 2.813 m.p.) între municipalitate și o societate comercială. Proiectul primise aviz nefavorabil de la comisia economico-financiară, în condițiile în care s-a considerat supraevaluat. În plus, se solicita și plata unei sulte rezultate din diferența de valoare între terenurile ce făceau obiectul schimbului, în sumă de 3.400 de euro. Asta în condițiile în care terenul propus de primărie pentru schimb era în Slobozia, pe strada Nordului…

Un consilier a catalogat o astfel de cerere drept „nesimțită”, iar altul o considera „japcă”…

Secretarul municipiului susținea, însă, faptul că pe acel teren se află și o clădire, plus un drum.

„În raportul de evaluare nu intră numai valoarea efectivă a terenului ci și această construcție realizată pe respectivul teren și drumul de acces din beton”, spunea secretarul.

Cu doar un vot pentru, 5 voturi împotrivă și 13 abțineri, proiectul nu a fost adoptat.

Despre „noul cimitir” de la Cosâmbești, autoritățile nu au mai oferit detalii suplimentare față de noiembrie 2016, când conform unei note de informare a Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Slobozia se anunța dorința achiziționării de urgență a unor suprafețe de teren pentru extinderea cimitirului uman de la Bora, deoarece construcția noului cimitir va mai dura… „cel puțin un an, iar costurile investiției sunt foarte mari”.