comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primăria Slobozia cheamă constructorul TMUCB la negocieri

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/12/2013 | Locale Ialomita

Viceprimarul municipiului Slobozia, Valentin Băcanu, a anunțat recent că va chema societatea TMUCB la negocieri pentru contractele de lucrări pe care le are în derulare în Slobozia Nouă și zona Filaturii.

Motivul ar fi, potrivit viceprimarului, nivelul inflației calculat de către reprezentanții TMUCB.
La contractele de canalizare, încheiate în 2007 și 2008, inflația a ajuns la unul dintre contracte la 31%, iar la celălalt la 40%, pentru restul de executat.

valentin bacanu„Noi, executivul, nu mai suntem de acord să plătim această inflație și i-am chemat la conciliere, la o fundamentare, să vedem. Mi se pare totuși mult să ajungi să plătești lucrarea cu plus 40% pentru rest de executat. Am avut o discuție cu compartimentul tehnic al Primăriei, cu domnul primar, și a rămas să se vină cu o fundamentare să vedem cum reușim să facem cu acel contract astfel încât să fie în binele nostru, al cetățenilor. Sunt lucrări neexecutate în cadrul unui contract multianual. Iar în contract se menționează că se actualizează în fiecare an cu inflația. Și cum din 2007 și până acum acel contract nu a fost finalizat, se vine cu acea inflație la contract. Numai că nouă nu ni se pare corect. Vom propune să fie de maxim 20%”, spunea Valentin Băcanu.

Viceprimarul susținea că, în ultimă instanță, dacă nu se va ajunge la un compromis, va lua în considerare rezilierea acelor contracte și întocmirea altora în termeni acceptabili.