comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primăria Fetești a amendat firma care introduce rețeaua de canalizare în municipiu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/03/2013 | Locale Ialomita

Firma care se ocupă de proiectul de introducere a canalizării în municipiul Feteşti a fost amendată de adminstraţia locală. Amenda are o valoare de 3.000 de lei şi a fost dată pentru nerespectarea clauzelor din contract, potrivit cărora firma este obligată ca, după finalizarea lucrării, să readucă străzile la starea iniţială, fapt ignorat de firmă.

Joia trecută, în cadrul şedinţei Consiliului local Feteşti, primarul municipiului, Gheorghe Catrinoiu, a declarat că aceasta este prima amendă, dar ar putea urma şi altele dacă firma constructoare nu respectă contractul. Data de 1 martie a fost termenul limită până la care firma trebuia să refacă străzile.Asadar, ar putea fi aplicate alte amenzi dacă în urma controalelor de pe teren se constată că străzile arată la fel.

„Am aplicat și prima sancțiune. 3.000 de lei pentru strada Vulturului. Am zis că o să o luăm sistematic pentru fiecare stradă în parte. Noi, ca autoritate locală, putem să le dăm amenzi de la 1.000 la 15.000 de lei pentru fiecare neîndeplinire a condițiilor din autorizație. Au venit cu acel program de reabilitare a străzilor pe 3 februarie până la 1 martie. Au zis să le dăm acest răgaz, care expiră vineri, 1 martie. Noi vom fi pe teren, probabil că vor urma amenzi pentru strada Muncitorului, strada Știrbei Vodă și tot așa, până când reabilitează.”

Pentru introducerea canalizării şi în celelalte cartiere, administraţia locală va emite autorizaţii de construcţie pentru fiecare stradă în parte, şi nu pentru un întreg cartier, cum s-a întâmplat pentru Vlaşca şi Colonişti.

„Noi cum am fost de bună credință, că ne-am dorit proiectul acesta, recunosc că am făcut o greșeală. Le-am dat aviz de începere a lucrărilor pe zone, adică pentru tot Cartierul Vlașca și pentru tot cartierul Coloniști. În viitor, le-am spus deja, le vom da aviz pentru fiecare stradă în parte, cu grafic de lucru, cu dată de începere a lucrărilor și cu dată de finalizare. Au terminat strada 1, le vom da aviz pentru strada 2 și tot așa”, a declarat primarul municipiului Feteşti, Gheorghe Catrinoiu.