comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prima competiție pe circuitul de la Adâncata!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/09/2014 | Locale Ialomita

circuit adancata autoslalom cupa badi (01)Timp de două zile, mai precis 6 – 7 septembrie, a avut loc, la Adâncata, prima competiție oficială desfășurată pe circuitul de viteză Motorpark, respectiv etapa a 4-a a Campionatului Național de Autoslalom – CUPA BADI, organizată de Willi M Sport, întrecere ce face parte din calendarul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Practic, a fost o etapă de test a circuitului Motorpark, deoarece anumite zone sunt încă în curs de amenajare. Chiar și așa, zeci de sportivi licențiați, dar și piloți amatori sau profesioniști și-au adus mașinile special echipate pentru astfel de evenimente pe acest circuit, mult așteptat de iubitorii de viteză.

Competiția organizată la Adâncata a dat posibilitatea tuturor participanților de a-și testa atât mașinile, intrate în concurs în funcție de clasa din care fac parte, cât și aptitudinile lor de piloți, unii dintre ei obținând timpi foarte buni după parcurgerea traseului. Alții s-au mulțumit doar cu faptul că au încercat, chiar dacă nu au ocupat vreun loc pe podium.

 

În plus, după competiție, piloții înscriși au avut posibilitatea de a testa, în premieră, circuitul în întregime – 3,4 km lungime. Astfel, mai multe mașini împărțite pe clase au avut câte 20 de minute la dispoziție pentru a se întrece pe pistă, unele dintre ele, „forjate” la maxim, cedând în fața unui astfel de „asalt”, fiind înregistrat totodată și un accident spectaculos, una dintre mașini răsturnându-se de mai multe ori. Din fericire, accidentul nu a fost cu victime. A fost o primă competiție reușită, dacă ne gândim că s-au adunat la start peste 30 de participanți, dar și sute de spectatori curioși, atât din județ cât și din afara lui.

Mult mai așteptată este, însă, etapa de Romanian Superbike Championship (RoSBK) din 3-5 octombrie, prima competiție de motociclism viteză pe un circuit din România. Chiar dacă această ultimă etapă din Dunlop Romanian Superbike 2014 va fi tot una de test pe acest circuit, este foarte așteptată de majoritatea iubitorilor motorsportului. Circuitul va fi folosit în varianta de 3.400 metri, urmând ca din 2015 să fie pusă la dispoziție varianta completă a pistei de 4.200 metri.

În momentul de față, circuitul este asfaltat, urmând ca până la etapă să fie finalizate 8 boxe, o parte a paddock-ului și utilitățile. Pe parcusul acestei etape vor avea loc câte două curse pentru fiecare clasă, vineri, 3 octombrie, urmând să aibă loc revizia tehnică și antrenamente libere.

Sâmbătă vor fi calificări pentru toate clasele și se vor disputa curse pentru clasele Supersport și cele de debutanți, urmând ca duminica, clasa superbike să aibă două curse, iar clasele supersport și cele de debutanți câte o cursă. Mai precizăm că înainte de etapă vor avea loc două weekend-uri deschise pentru antrenamente libere.

Circuitul auto-moto este amplasat în vecinătatea comunei Adâncata, la mai puțin de 40 km de București, pe DN Urziceni – Ploiești. Deschiderea șantierului pentru construcția circuitului Motorpark Romania, primul circuit de viteză din țara noastră, a avut loc pe  6 iunie 2012, la un an după ce administrația locală din Adâncata emitea hotărârea de scoatere din circuitul agricol a suprafeței de 54 de hectare de pășune aflate în vecinătatea Rezervației naturale Lacul Rodeanu, pentru construcția circuitului de viteză auto-moto de către SC MRC RACING SOLUTIONS SRL.

Deși investitorii și-au dorit ca această construcție să fie finalizată pe parcursul a doi ani, acest lucru nu a fost posibil din cauza unor probleme apărute pe parcurs. Mai sunt multe de făcut pentru a arăta ca un circuit adevărat, care să ofere toate serviciile necesare unei bune desfășurări a competițiilor sportive, dar și a activităților de agrement, așa cum este prevăzut în proiect, respectiv clădiri administrative, centru de presă, centru medical, boxe la standarde de Formula1, locuri special amenajate pentru spectatori, restaurant, benzinărie, service, ba chiar se vrea și înființarea unei școli de pilotaj. Până atunci, însă, mai durează. Dar în condițiile în care realizarea unui astfel de circuit de viteză a fost așteptată de foarte mult timp de iubitorii de curse, dar și de către administrația locală, care se mândrește că localitatea Adâncata va fi în centrul atenției, competițiile au început deja, chiar dacă doar pentru a testa circuitul.