comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prim-procurorul Hristescu Cristian, cercetat pentru șantaj și trafic de influență

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/01/2014 | Locale Ialomita

UPDATE: La data de 21 ianuarie 2014, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpatul HRISTESCU CRISTIAN.  

Cristian Hristescu
Cristian Hristescu

Hristescu Cristian, uzând de prerogativele conferite de funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, l-a constrâns, prin amenințare, pe un administrator al unei societăți comerciale din Slobozia, să îi livreze „cu discount” materiale de construcție necesare finalizării imobilului personal pe care îl deține pe raza județului Ialomița.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au început urmărirea penală faţă de  HRISTESCU CRISTIAN,  prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni concurente:

– șantaj;

– trafic de influență;

– instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice;

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora,  în perioada 19 mai 2013 – ianuarie 2014, învinuitul Hristescu Cristian, uzând de prerogativele conferite de funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, l-a constrâns, prin amenințare, pe un administrator al unei societăți comerciale din Slobozia, să îi livreze „cu discount” materiale de construcție necesare finalizării imobilului personal pe care îl deține pe raza județului Ialomița.

Materiale de construcție, precum și manopera unor lucrări pentru edificarea aceluiași imobil au fost pretinse și primite și de la un alt administrator de firmă.

prim-procuror Catalin HristescuÎn acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul  evitării instituirii unor măsuri asigurătorii și dispunerii unei soluții favorabile într-un dosar penal în care administratorul și societatea acestuia, au calitatea de învinuiți.

În cursul lunii aprilie 2013, învinuitul Hristescu Cristian, cu intenție, i-a determinat pe doi polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Fetești, județul Ialomița, să nu aplice măsurile legale, respectiv, constituirea unui dosar penal, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de conducere a unui autoturism pe drumurile publice faţă de o persoană  care avea în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Urmare a faptului că, cei doi polițiști nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian , acesta din urmă i-a constrâns, amenințându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.

Învinuitului Hristescu Cristian i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie