comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prevenirea victimizării în mediul on-line 

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/03/2016 | Lege si Ordine

Peste 200 de elevi de la Liceul de Arte “Ionel Perlea” şi Liceului Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia, informați despre navigarea în siguranță în mediul on – line.

În perioada 16 – 17 martie, în cadrul Proiectului educațional „Zilele Siguranţei” ofițerii de prevenire în colaborare cu partenerii implicați în implementarea proiectului, au desfășurat o activitate preventivă la care au participat peste 200 de elevi din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Slobozia, cu scopul prevenirii adoptării comportamentului infracţional şi prevenirii victimizării minorilor, prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi datorită necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

Accentul a fost pus pe prevenirea infracţionalităţii din sfera crimei organizate, respectiv pe tema cybersecurity – navigarea în siguranţă în mediul on-line, prin utilizarea responsabilă a Internetului şi a reţelelor de socializare.

În cadrul acestor activităţi au fost expuse prezentări cu un caracter cât mai aplicativ, interactiv şi adaptat realităţilor curente, cuprinzând în acelaşi timp cazuistică din domeniu, situaţii relevante, dr şi recomandări preventive.