comenzi la domiciliu cliseru.ro

Prevenirea accidentelor rutiere în rândul minorilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2016 | Lege si Ordine

Poliţiştii de proximitate au fost prezenţi ieri, 3 februarie., în mijlocul elevilor Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” Feteşti şi au susţinut sesiuni de informare cu tematică rutieră.

Liceenii au fost informaţi în legătură cu măsurile preventive pe care trebuie să le adopte atunci când sunt participanţi la traficul rutier, în calitate de pietoni,  biciclişti, ocupanţi în autoturisme sau călători în mijloacele de transport în comun.

În cadrul întâlnirilor cu poliţiştii, elevii au avut ocazia să vizioneze filme şi spoturi cu conţinut educativ, au fost conştientizaţi cu privire la posibile consecinţe ale nerespectării normelor rutiere şi au primit materiale informativ – preventive.

Totodată, poliţiştii le-au oferit explicaţii legate de regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere şi rolul poliţistului rutier în dirijarea traficului.

Astfel de activităţi vor fi organizate şi în perioada următoare.

Pentru siguranţa pietonilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa recomandă:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  •  Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor)!
  •  Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!