comenzi la domiciliu cliseru.ro

Președintele-director al CJAS Ialomița, Mihai Geantă – Aproape un deceniu de activitate sportivă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/12/2019 | Locale Ialomita

Din 2010, Mihai Geantă, președintele-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, s-a dedicat, voluntar, promovării tenisului de câmp și, în general, mișcării fizice.

Lucrând într-un domeniu care privește sănătatea oamenilor și observând în ce măsură acordă atenție ialomițenii prevenției și cât de mult se îngrijesc de sănătatea lor, Mihai Geantă a decis să se implice și să demonstreze că, indiferent de vârstă, oamenii pot practica orice sport pentru a-și menține sănătatea, fără a apela la medicamente.

Mihai Geantă a ales tenisul de câmp, iar acum, la aproape un deceniu, are în palmares sute de participări la turnee naționale (90), internaționale, jocuri mondiale, atât la simplu cât și la dublu, și ocuparea de 101 ori a unor locuri pe podium. A obținut de 54 de ori locul I, de 26 de ori locul II și de 21 de ori locul III, la categoriile de vârstă 55 – 64 de ani.

Cel mai bun loc în clasamentul național, Locul I, l-a obținut pe 31 mai 2019, păstrat timp de 50 de săptămâni, iar cel mai bun loc în clasamentul Federației internaționale (ITF), locul 53, a fost la dublu și locul 56 la simplu.

Mihai Geanta
Mihai Geanta

„Cele mai prețioase titluri sunt de la  Jocurile mondiale din medicină și sănătate: o medalie de aur la simplu, o medalie de aur la dublu, două medalii de argint la dublu și o medalie de bronz la dublu (tenis de masă). De asemenea, la Campionatele naționale, am obținut două titluri de campion la simplu, două titluri de campion la dublu, două titluri de vicecampion la simplu și la dublu și două locuri III la simplu și la dublu. La Turneul Campionilor am obținut trei titluri de campion la simplu, un titlu de vicecampion la simplu, un titlu de vicecampion la dublu și două locuri III la simplu. Pentru a realiza astfel de rezultate, în acest interval de timp am dedicat cel puțin 50% din concediile de odihnă, și în mare parte din weekend-uri, celor aproximativ 5.000 de ore de antrenament. Dar acest sport mi-a oferit foarte multe satisfacții.  Trebuie să ne implicăm cu toții să dăm un mesaj, anume acela că mișcarea, sportul, nu pot fi decât benefice. Tenisul de câmp este un sport frumos și apreciat și trebuie promovat”, ne-a declarat Mihai Geantă.

Mihai Geantă este afiliat Clubului Sportiv Tenis Con din Slobozia, iar acolo își desfășoară antrenamentele. Însă nu a avut niciodată un antrenor. Este pur și simplu pasionat, iar din această pasiune a obținut și rezultate.

Și ca să știți cât este de dedicat acestui sport, vă spunem că biroul său de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate este un exemplu. O impresionantă colecție de diplome tapetează pereții, iar pe rafturile mobilierului sunt sute de medalii și cupe.