comenzi la domiciliu cliseru.ro

Președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă: „Separarea vieții individuale de viața publică este necesară societății noastre. Amestecul este periculos și dăunător”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/07/2012 | Locale Ialomita
Actualizat: 20 septembrie 2012

investire presedinte CJ ialomita

Președintele Consiliului Județean a depus jurământul

Vasile Silvian Ciupercă a fost învestit, joi, 28 iunie, în funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, după ce a câștigat alegerile din 10 iunie cu 65,27%, candidatul USL fiind votat de 82.498 de cetățeni, dintre cei 144.106 prezenți la vot.
În faţa unui public numeros, constituit din reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, parlamentari, consilieri judeţeni şi locali, funcţionari, directori ai direcţiilor deconcentrate, dar și a P.S. Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, Vasile Silvian Ciupercă, aflat acum la al treilea mandat, a depus jurământul faţă de locuitorii judeţului Ialomiţa care l-au desemnat, prin vot uninominal, să le reprezinte interesele în următorii patru ani.
După depunerea jurământului, Vasile Silvian Ciupercă a susținut un discurs în cadrul căruia a subliniat importanța administrației locale în viața unui județ, a separării puterilor în stat dar și a delimitării vieții personale de viața publică, atât din perspectiva cetățeanului, cât și din cea a alesului local.

 

silvian ciuperca

„Ialomițenii au decis ca eu să fiu actorul acestui jurământ astăzi. Ei au decis însă mai mult decât atât. Au decis că sunt responsabili, prin participarea în număr mare la alegerile din 10 iunie, să consolideze viața democratică aici, în Ialomița. (…) Separarea puterilor de care vă vorbeam mă obligă să vă spun că am înțeles și că trebuie să fac un exercițiu mai profund să delimitez viața personală de viața publică. Această separare este necesară, iar societatea românească are nevoie să vadă în politicieni această separare. Pentru cei 300.000 de locuitori din Ialomița viața mea personală nici nu există. Există viața noastră, a tuturor. Există viața instituției. Nu aș vrea ca un om din județul acesta când se întâlnește cu un consilier județean să vadă în el un om, ci să vadă o instituție. Pentru că regulile, procedurile și instituțiile sunt deasupra oamenilor și ele contează. Separarea vieții individuale de viața publică este atât de necesară societății noastre și de aceea amestecul acela este periculos și dăunător și se numește conflict de interese”, a spus Vasile Silvian Ciupercă.

Prezent la eveniment, prefectul județului, Petre Gigi, l-a felicitat pe președintele Consiliului Județean, afirmând că rezultatul covârșitor obținut de Silvian Ciupercă reprezintă „garanția unei activități pe care a depus-o în fruntea C.J. Ialomița”.
„Vă felicit sincer și vă doresc succes în continuare împreună cu echipa consilierilor județeni. Între instituții vreau să existe aceeași colaborare, responsabilitate și disponibilitate la dialog, evident toate pe fondul respectării stricte a legii”, a spus prefectul.

A fost constituit Consiliul Județean. Vicepreședinții, aceiași ca în mandatul trecut

Cei 31 de consilieri judeţeni declaraţi aleşi în urma scrutinului din 10 iunie au fost convocați, sâmbătă, 31 iunie, la şedinţa de constituire a Consiliului Județean Ialomița şi alegerea celor doi vicepreşedinţi.
Consiliul Judeţean Ialomiţa este format din 20 de consilieri ai USL, 7 ai API și 3 ai PP-DD.
După constituirea grupurilor de consilieri judeţeni şi desemnarea liderilor acestora, alegerea comisiei de validare, validarea sau invalidarea mandatelor consilierilor judeţeni, a urmat depunerea jurământului de către consilieri, doi dintre aceştia lipsind de la şedinţă. Mai precis, Gabriela Petre – API, care a renunțat la funcție (iar supleantul nu își depusese documentele necesare) și Herea Gheorghe (USL), absent motivat.
Silvian Ciupercă, ales preşedinte al CJ, a fost înlocuit de Ionescu Ion – USL, Gabriela Petre – API ar putea fi înlocuită de Ion Mitrică, iar Cristea Nicolae – PPDD a fost înlocuit de Enescu Gheorghe.
Cu emoţii sau nu, consilierii mai vechi sau noi, Andriescu Adrian – API, Barcari Luminiţa – API, Berbecel Vasile – USL, Condruţ Ileana – USL, Dumitru Doina Elena – USL, Dumitru Otilia – USL, Enescu Gheorghe – PP-DD, Galaţchi Emil – PPDD, Herea Gheorghe – USL, Ionescu Ion – USL, Maftei Gică –USL, Martin Ioan – USL, Miclea Dan – USL, Mihăilă Ştefan API, Muşoiu Ştefan – USL, Nica Ion – API, Nica Viorel – USL, Nunu Ion – USL, Petre Gheorghe – USL, Popescu Ionuţ – USL, Popescu Nicolae -USL, Purice Gheorghe – USL, Sitaru Nicolae – API, Stoica Ştefan – PPDD, Şerbănescu Virgil Marian – USL, Şonchereche Laurenţiu – USL, Urloiu Zenica – API,Vasilache Aurel – USL şi Vasile Mitu – USL au depus jurământul.
„În considerarea acestei înalte demnităţi pe care astăzi formal am îndeplinit-o, dar mai ales prin votul cetăţenilor, partea uşoară a demnităţii de consilier s-a încheiat, urmează partea mai dificilă, aceea a pregătirii şi ducerii la îndeplinire a deciziilor în interesul cetăţenilor. (…) Să facem împreună ca deciziile luate, bine pregătite și inspirate, adecvate realităților județului, să ducă la efecte care să genereze bine public”, a declarat președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă.
În cadrul aceleiași ședințe au fost aleși și cei doi vicepreședinți, pentru aceste funcții existând trei propuneri, respectiv Ștefan Mușoiu, Martin Ioan și Barcari Luminița.
Cu 29 de voturi pentru, Martin Ioan (USL) preia, pentru al doilea mandat, funcția de vicepreședinte, ca de altfel și Ștefan Mușoiu (USL), care a fost votat de 23 dintre consilieri, Luminița Barcari (API) obținând doar șase voturi.
Ștefan Mușoiu i-a felicitat pe toți consilierii care compun acest for, considerând că în noua formulă Consiliul Județean va fi unul „mai bun, mai lucrativ și mai viu”, iar Ioan Martin i-a asigurat pe toți de „toată colaborarea și susținerea în acest mandat, pentru a duce la îndeplinire jurământul depus astăzi”.
De asemenea, în cadrul ședinței au fost organizate şi cele cinci comisii de specialitate ale Consiliului Judeţean Ialomiţa.