comenzi la domiciliu cliseru.ro

Președintele CJAS Ialomița, Mihai Geantă, dedicat tenisului de câmp și promovării sportului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/10/2017 | SPORT

Lucrând într-un domeniu care privește într-o anumită măsură sănătatea oamenilor, respectiv asigurările de sănătate, și având posibilitatea de a observa în ce măsură acordă ialomițenii atenție prevenției îmbolnăvirilor, cât de mult se îngrijesc de sănătatea lor, Mihai Geantă, președintele-director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, încearcă de aproape 8 ani să demonstreze că dacă oamenii, indiferent de vârstă, ar duce o viață cumpătată și ar practica un sport, oricare ar fi, și-ar putea menține sănătatea fără a avea nevoie de medicamente.

A ales tenisul de câmp, iar acum, după o serie de participări constante la sute de competiții, deține un palmares impresionant și o sănătate de invidiat.

De ce este nevoie de sport? Pentru că vedem din ce în ce mai multe persoane supraponderale, iar sedentarismul, stresul, mâncarea nesănătoasă aduc după ele multe boli. Și trebuie să luăm măsuri. Iar Mihai Geantă ne oferă cel mai bun exemplu că sportul poate fi practicat la orice vârstă.

„Am încercat și în 2017 să mă mențin pe linia de promovare a sportului, prin practicarea lui, astfel încât, în contactele pe care le avem cu miile de asigurați, care au nevoie de tratament, de medicamente, să facem și această promovare voluntară a mișcării fizice, un deziderat de altfel la nivel național și al Ministerului Sănătății, al Guvernului, pentru a avea o populație aptă, cu putere de muncă. Ceea ce fac eu, consider că este un semnal.

Trebuie să ne implicăm cu toții să dăm acest mesaj, acela că mișcarea fizică, sportul, nu poate decât să aducă beneficii unei națiuni. Începând de la sportul de masă și până la cel profesionist. Contează să promovăm și să sprijinim sportul și, de aceea, o finanțare riguroasă a sportului, de la copii, juniori, tineret, va duce România acolo unde îi stă bine unei țări civilizate, prin rezultatele notabile obținute la nivel european și mondial.

Eu, la vârsta pe care o am, de aproape 7-8 ani m-am confruntat pe terenul de sport, în timpul liber, cu tenisul de câmp, acest sport deosebit al fair-play-ului, al determinării, astfel încât să aducem o pată de culoare în județul Ialomița. Avem și copii care ne reprezintă foarte bine, dar la categoria să-i spunem superseniori am reușit an de an să obțin rezultate bune. În ultimii trei ani am obținut patru titluri de campion național, două la simplu și două la dublu, mai precis în 2015 campion național la simplu și la dublu, în 2016 locul III la simplu și campion național la dublu, iar în 2017 campion național la simplu, la categoria plus 60 de ani și vicecampion național la dublu. Dar am obținut în ultimii ani și trei titluri de campion al campionilor.

În plus, anul trecut am participat la jocurile mondiale din medicină și sănătate din Slovenia și am adus pentru prima oară României medalia de aur la simplu, la categoria peste 55 de ani, iar la dublu, la categoria peste 45 de ani, două medalii de aur, ceea ce aureolează efortul meu și la nivel internațional, unde am reprezentat România cu succes.
În 2015 am fost numărul I în clasamentul național, în 2016 am fost numărul II, în 2017 am fost numărul II până în vară, când nu am mai participat la concursuri din motive personale și am venit pe locul III la nivel național. Pentru mine este un lucru mulțumitor, iar copiii pot fi încurajați să ajungă și ei la nivel de locul I, II și III, la categoria lor de vârstă. Ar fi ideal”, ne-a declarat Mihai Geantă.

Acestea nu sunt singurele rezultate pe care le-a obținut. Anul acesta a mai câștigat un campionat internațional la Bacău, la Slobozia a obținut locul I la simplu și dublu la Cupa Naparis, vicecampion internațional al Bucureștiului la Turneul Altius din iunie, unde a jucat finala, dar și vicecampion la Herăstrău la un turneu internațional din luna martie.

„Deci am luat turnee, puncte și locuri care zic eu că au făcut să îmi dea satisfacție la eforturile făcute în afara orelor de program, în weekend-uri, satisfacție că reprezint județul la nivel național și internațional, standard pe care îl doresc și celor care vin din urmă. Tenisul de câmp este un sport foarte frumos și apreciat și trebuie promovat”, a conchis acesta.