comenzi la domiciliu cliseru.ro

Premii de excelență acordate de Consiliul Județean olimpicilor ialomițeni din învățământul preuniversitar

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/08/2016 | Locale Ialomita

73.000 de lei este cuantumul total al premiilor de excelență ce vor fi acordate olimpicilor ialomițeni din învățământul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2015 – 2016, dar și profesorilor îndrumători din unitățile de învățământ care au obținut rezultate deosebite.

În cadrul ședinței Consiliului Județean, desfășurată săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, a susținut că aceste premii vor fi acordate elevilor care participă la concursurile/olimpiadele naționale și internaționale, dar și profesorilor îndrumători.

„Noi am făcut o primă estimare, având în vedere că astfel de premii nu au fost acordate în ultimii ani. Posibil să fie mici, posibil să fie mari, nu cunoaștem exact care va fi impactul la acest moment. Important este însă că noi, Consiliul Județean, ne dorim ca acești copii și profesori îndrumători să fie recompensați pentru această muncă pe care o prestează, suplimentar în opinia mea, și care poate demonstra că și în Ialomița învățământul este de calitate”, a afirmat Victor Moraru.

Potrivit unei situații întocmite de Consiliul Județean, premiul I la olimpiada școlară faza națională va fi recompensată cu 1.000 lei, premiul II cu 800 lei, premiul III cu 600 lei, mențiune și premiul special cu câte 400 lei, iar pentru participare se vor acorda 150 lei.

consiliul județean ialomițaLa olimpiadele internaționale, premiul I va fi recompensat cu 1.500 lei, premiul II cu 1.200 lei, premiul III cu 900 lei, mențiune și premiul special – 600 lei, iar pentru participare – 250 lei.

Fondurile sunt din bugetul județului, dar vor putea fi și din sponsorizări.

Grupul PNL din Consiliul Județean a venit cu o propunere, anume aceea ca toți participanții care au obținut premii la olimpiadele județene să fie premiați și nu numai cei care ajung la fazele naționale și internaționale, motivând că diferențele dintre punctajele obținute la fazele județene sunt de multe ori foarte mici, astfel că s-ar încuraja mai mult participarea la aceste concursuri și olimpiade.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, o astfel de propunere a fost analizată și va fi luată o decizie în acest sens, însă a precizat că ar trebui ca și autoritățile publice locale să se implice și să sprijine o astfel de acțiune.

Cu 19 voturi pentru și 10 abțineri, proiectul de rectificare a bugetului a fost adoptat.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️