livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Premierul Sorin Grindeanu: „Ialomița, un județ care are un deficit în ceea ce privește zona de păduri

Slobozia: Premierul României, Sorin Grindeanu, alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, au participat miercuri, 15 martie, la acțiunea de plantare puieți „Creștem împreună”, prilejuită de deschiderea oficială a lunii plantării arborilor 2017.

Acțiunea s-a dorit a fi un eveniment silvic și ecologic, de conștientizare și sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor în menţinerea echilibrului ecologic.

Cu ce ne-am ales, în schimb? Cu vreo cinci kilograme de noroi pe încălțăminte, din cauza ploilor din ultima perioadă, care a transformat terenul într-o mocirlă, iar acțiunea de plantare într-o misiune aproape imposibilă.

„După cum știți, pe 15 martie se deschide Luna plantării arborilor, care se va încheia pe 15 aprilie. Această perioadă este propice din toate punctele de vedere plantării arborilor. De aceea astăzi ne aflăm aici, ca să deschidem oficial evenimentul. Pentru Guvernul României reprezintă o prioritate creșterea fondului forestier și acțiunea de împădurire. Avem onoarea ca astăzi să-l avem alături și pe premierul României, domnul Sorin Grindeanu (…)”, declara ministrul Adriana Petcu în deschiderea evenimentului.

Totodată, primul ministru a arătat faptul că pentru Guvern tot ce înseamnă protecția mediului se află printre priorități.

„Mă bucur că mă aflu la Ialomița, un județ care, din acest punct de vedere, are un deficit în ceea ce privește zona de păduri. Și este un semnal pe care eu și doamna ministru dorim să-l dăm, un semnal și către celelalte județe din țară, ca aceste tipuri de acțiuni să continue peste tot. Oricât am încerca să îmbunătățim acest cadru legal, fie că vorbim de extinderea programului Radarul Pădurilor și alte programe informatice care să acopere această zonă, oricât am face aceste lucruri, nu ne putem pune în fața drujbelor, a lăcomiei sau iresponsabilității unor cetățeni de-ai noștri și nu numai. Singurul scut pe care putem să-l facem este dat de oamenii legii și de cei care aplică legea, dar nu numai, ci și de spiritul civic pe care fiecare dintre noi trebuie să-l avem din acest punct de vedere (…)”, declara premierul.

La acțiune au participat, pe lângă prefect, președinte de consiliu județean, primar, reprezentanți ai RNP Romsilva – Direcția Silvică Ialomița, grupe de preșcolari de la grădinița Junior și elevi de la Liceul Pedagogic din Slobozia.