comenzi la domiciliu cliseru.ro

Premierul României, Ludovic Orban, prezent la Slobozia: „Am ținut să fiu prezent la un moment pe care eu îl consider istoric”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/10/2020 | Locale Ialomita

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, a depus sâmbătă, 31 octombrie, jurământul la învestirea în funcție, alături de 20 de consilieri locali ale căror mandate au fost validate, din cei 21 stabiliți pentru a face parte din Consiliul Local Slobozia.

Noul Consiliu Local Slobozia recent constituit este format din 9 consilieri PSD – Potor Alexandru, Țintă Ștefan, Mușat Gabriel, Gradea Rudolf, Oancea Stela, Bârsan Mihaela, Ilie Eugen, Meglei Gheorghe, Dumitrescu Daniela, 7 PNL – Ioniță Gabriel, Manea Gigi, Telehuz Anca, Buzoianu Stoian, Damian Georgică, Sărăcăceanu Constantin + un consilier nevalidat încă și 5 Pro România – Mocioniu Adrian, Marian Neacșu, Puia Gheorghe, Sofronescu Ștefan, Nițescu Vlad Alexandru.

Cel mai în vârstă consilier local este Sărăcăceanu Constantin, iar cei mai tineri sunt Țintă Ștefan și Damian Georgică.

Dragos Soare Primar Slobozia
Dragoș Soare – Primar Slobozia

„Este un moment pe care eu și cred că și orașul îl trăiește. Un moment care arată că o dată la un anumit timp schimbarea vine. Trebuie să facem ca această schimbare să se ducă în direcția bună, să ducă orașul în direcția bună. Eu am câștigat o competiție în care competitorii au fost puternici, spun eu că au fost corecți, a fost o luptă în care cetățenii și-au exprimat o voință, aceea a unei schimbări, a unui pas în față pe care trebuie să-l facem cu toții. Cei care au pierdut au înțeles că trebuie să evolueze, cei care au câștigat au înțeles din greșelile celor care au pierdut. Nu putem sta pe loc, nu putem ține orașul pe loc, avem nevoie să fim uniți, avem nevoie să lucrăm împreună pentru Slobozia. Eu vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putere ca drumul pe care Slobozia va intra de luni să fie drumul corect. Vom avea o abordare cinstită față de competitorii politici, față de colegii din consiliul local, vom discuta totul, fiecare detaliu, și vom lua decizia corectă pentru oraș. Nu vom lua decizii corecte pentru partidele din care facem parte. Vreau ca acest moment T zero să fie momentul renașterii acestui oraș. (…) Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au votat, competitorilor mei, care m-au făcut să fiu mai bun, vreau să mulțumesc prietenilor mei, dar vreau să mulțumesc în următorii patru ani fiecărui locuitor al municipiului Slobozia prin faptele pe care le voi face împreună cu Consiliul Local. Asta este adevărata mulțumire pe care o putem da locuitorilor, prin faptele noastre. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc soției mele, care m-a suportat, care mi-a oferit sprijin necondiționat, și fără de care nu aș fi fost aici. Vă mulțumesc tuturor și succes consilierilor. Și haideți să mergem la treabă. Doamne-ajută!”, a declarat Dragoș Soare, imediat după validarea sa în funcția de primar al municipiului Slobozia.

La scurt timp după constituirea Consiliului Local Slobozia și depunerea jurământului, premierul României, Ludovic Orban, a participat la o conferință de presă, pentru a marca „simbolic” momentul de glorie al liberalilor, acela de a avea pentru prima dată primar la Slobozia, unde până la aceste alegeri această funcție a fost ocupată numai de social-democrați.

Ludovic Orban La Slobozia (14)
Ludovic Orban la Slobozia

„Am ținut să fiu prezent la un moment pe care eu îl consider istoric. Am fost de multe ori în campanie în Ialomița și în Slobozia, dar este pentru prima oară când PNL reușește să convingă locuitorii municipiului Slobozia să acorde votul unui candidat de primar, să reușim ca în fruntea treburilor din comunitatea din Slobozia să fie un primar care reprezintă PNL. Prezența mea aici reprezintă în același timp o garanție a faptului că Guvernul pe care îl conduc va fi un partener serios, devotat, un partener care va sprijini proiectele primarului nou ales. Evident că numai resursele locale nu sunt suficiente pentru planurile de dezvoltare ambițioase. În ce mă privește, garantez susținerea cu resurse guvernamentale, cu fonduri europene a proiectelor serioase ca urmăresc creșterea calității vieții în Slobozia, care urmăresc creșterea calității serviciilor publice, oferirea de noi oportunități pentru locuitorii din Slobozia, prin realizarea de investiții, prin generarea de locuri de muncă, prin creșterea nivelului de viață în municipiul Slobozia. Îi doresc succes lui Dragoș Soare. Va avea în față patru ani grei, patru ani de muncă (…)”, a declarat premierul României, Ludovic Orban.

Noul primar Dragoș Soare a garantat că la Slobozia se va construi „cea mai serioasă echipă din sudul României” și va face din Slobozia „ce a fost odată, un mare centru agroalimentar”, chiar dacă „ne așteaptă un drum extrem de anevoios și extrem de greu”.

Dragoș Soare a solicitat în acest context sprijin din partea Guvernului „mai mult decât au alte zone din România”, pentru proiectele „care ne pot deschide noi piețe, către marile centre urbane”.

În cadrul conferinței de presă s-a discutat și despre situația epidemiologică la nivel național, despre măsurile de prevenire a răspândirii COVID19, despre campania electorală care urmează în luna noiembrie și despre care premierul Ludovic Orban a susținut că se poate desfășura fără riscuri doar în condițiile în care candidații respectă regulile, despre ziua votului din 6 decembrie în condițiile creșterii numărului de infectări, declarând ferm „că este nevoie de aceste alegeri parlamentare” și va face în așa fel încât alegerile să fie organizate cât mai bine.

Totodată, Ludovic Orban a vorbit și despre economie, care în opinia sa „este pe un trend bun”, despre scăderea șomajului în această perioadă, despre măsurile luate pentru ca agenții economici să treacă peste problemele create de pandemie, susținând că Guvernul pregătește un ajutor de stat pentru a susține și companiile din zona HoReCa, despre pregătirea proiectelor în vederea accesării fondurilor europene puse la dispoziție, despre pregătirea unei scheme de ajutor de stat de tipul IMM Invest pentru companiile din agricultură, dar și despăgubirile fermierilor ale căror suprafețe au fost afectate de secetă și pentru culturile de primăvară.

Revenind la Consiliul Local Slobozia, unde niciun partid nu are majoritate absolută, iar primarul are nevoie de sprijin politic pentru a trece anumite proiecte de amploare, Ludovic Orban a refuzat să îi dea vreun sfat lui Dragoș Soare cu ce partid să colaboreze. În schimb, i-a reamintit decizia Biroului Permanent Național ca PNL să nu formeze vreo majoritate cu PSD și să nu susțină vreun candidat al social-democraților la funcțiile de viceprimar sau vicepreședinte al Consiliului Județean.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️