Prelungire termen de aplicare a taxării inverse la livrarea cerealelor şi plantelor tehnice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa informează contribuabilii interesaţi că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 168/2013, a fost  prelungit termenul de aplicare a taxării inverse pentru livrarea în interiorul ţării a unor bunuri din sectorul cerealelor şi plantelor tehnice, până la data de 31 mai 2014.

Categoriile de cereale şi plante care pot beneficiază de taxarea inversă, conform O.U.G. nr. 49/2011 sunt: grâu,  secară, orz, porumb, soia, rapiţă, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr.

Totodată, de taxarea inversă mai beneficiază şi agenţii economici care desfăşoară următoarele operaţiuni:  livrarea de deşeuri şi materii prime secundare rezultate din valorificarea acestora; livrarea de masă lemnoasă şi materiale lemnoase; transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, precum şi transferul altor unităţi care pot fi utilizate de operatori.

Astfel, prin aplicarea taxării inverse la comerţul cu cereale între firme, taxa pe valoarea adăugată este aplicată la finalul lanţului comercial, plata taxei fiind transmisă din sarcina furnizorului în cea a beneficiarului.